placeholder

Korkeakunnas: ”Kiva, että pelataan”

FC Lahti avasi kautensa kotiottelulla KTP:tä vastaan sunnuntaina ja jo tulevana keskiviikkona sen on määrä matkustaa Kuopioon haastamaan paikallinen palloseura paikasta Suomen Cupin 7.kierroksella.

KTP-ottelu osoitti Kuhnureiden puolustuksen olevan viime kauden tasoa.

– Joku on miettinyt meidän puolustusta, mutta se oli samassa muotissa, mitä viime kaudella. Pidettiin vastustaja pois tekopaikoilta. Vastustajan maali ei edes ollut varsinainen tekopaikka. Ei hirveästi epäonnistujia. Noudatettiin pelisuunnitelmaa, Lahden päävalmentaja Toni Korkeakunnas arvioi kauden avausottelua.

KTP-ottelun onnistujen joukkoon nousivat Leandro Motta sekä Lahden tasoituksesta vastannut Matheus Alves. Myös topparina luutinut Pyry Kärkkäinen sai luotsilta suitsutusta.

– Suuren yleisön yllätti brassit. Kärkkäinen osoitti olevansa parhaimmillaan topparina, jäätävän hyvä peli häneltä, Korkeakunnas kehuu.

KuPS pääsee otteluun Lahtea tuoreimmilla jaloilla, sillä sen avausottelu Ilveksen vieraana siirrettiin toiseen ajankohtaan Tammelan huonon kenttätilanteen takia.

Lahden pääkäskyttäjä ei valita tiiviistä ottelurupeamasta. Se oli tiedossa jo hyvissä ajoin.

– Tämä on suomalaista kilpakautta. Ei siinä sen suurempia tunteita. Se on kiva, että pelataan. Sitä varten on treenattu, Korkeakunnas heittää.

Savon Sanomat Areenan pelialustana on laadukas tekonurmi ja se tarjoaa erilaiset mahdollisuudet pelata kuin Kisapuiston vielä epätasainen luonnonnurmi.

– Varmasti. Olosuhteet erilaiset, tasainen ja nopea alusta. Tulee ihan erilainen peli. Molemmat haluaa voittaa sen. Ei vastaavaa asetelmaa kuin liiga-avauksessa, missä KTP oli tyytyväinen tasapeliin. Kova kapina tulee, Korkakunnas tietää.

Näillä näkymin Henrik Moisander tekee paluun Kuhnureiden maalinsuulle. Pekka Lagerblom ja Petri Pasanen tähtäävät ensi sunnuntaina pelattavaan HJK-vierasotteluun.

– Moisander on mukana. Molemmat (Pasanen ja Lagerblom) tähtäävät, että ovat mukana HJK-pelissä, Korkeakunnas valaisee.

– Vähemmän pelanneet vetivät tänään kovan treenin. Paljon pelanneet palauttelivat sitten fysion johdolla, Korkeakunnas päättää.

KuPS – FC Lahti 15.04..2015 klo 18.30 @Savon Sanomat Areena