placeholder

Korkeakunnas: ”Kausi pitää päättää voittoon”

FC Lahden kausi paketoidaan sunnuntaina, kun se kohtaa kotikentällään mestaruustaistelussa mukana olevan RoPSin.

Lahti saavutti viime kaudella hienosti pronssia ja se nosti odotuksia täksi kaudeksi. Lahtelaisten kausi on kuitenkin ollut täyttä vuoristorataa alusta loppuun. Lopullinen sijoitus sarjataulukossa on joko neljäs tai viides riippuen otteluiden lopputuloksista. Voitolla Lahdella on mahdollisuus kiilata neljänneksi FC Interin ohi, jos turkulaiset eivät kaada omassa ottelussaan HIFKiä.

Kuhnureiden päävalmentaja Toni Korkeakunnas olisi kaivannut suojateiltaan tasaisuutta tällä kaudella.

– Ei ole ollut yhtä tasaisen kausi kuin viime vuonna. Viime vuonna oli erinomainen kausi. Arvosana tänä vuonna on tyydyttävän ja hyvän välissä. Ei missään tapauksessa olla tyytyväisiä, Korkeakunnas sanoo.

– Yksittäisiä ottelussa puolustukselle tullut nukahduksia ja hyökkäyspäässä vain yksi pelaaja pystynyt suhteellisen tasaisesti tehoihin. Hirveän pienestä on ollut kiinni, että oltaisiin mitaleissa kiinni. Sarjan kärkijengejä vastaan on pelattu hyvin, mutta huonommin sijoittuneita vastaan on menetetty liikaa pisteitä. Keskittymistä ja asennoitumista tietyllä tapaa. Pelistä toiseen ollut vähintään yhtä hyvä mahdollisuus voittaa kuin vastustajalle. Pari-kolme peliä missä ollaan ollut oikeasti huonoja. Molemmissa bokseissa on terävyys puuttunut, Korkeakunnas arvioi.

Ilonaiheisiin kuuluu muutaman nuoren pelaajan väkevä esiinmarssi.

– Tietysti (Mikko) Kuninkaan nousu ja (Jasse) Tuomisen nousu lainapestin jälkeen. Ne ovat todella iloisia asioita. Matheus Alves oli arpapeliä, tuli huonossa kunnossa. Innokkaimmat olivat jo lähettämässä kotiin, Korkeakunnas kertoo.

RoPS – otteluun on valmistauduttu tuttuun tapaa. Ainoa tavoite on päättää kausi voitokkaasti kotiyleisön edessä ja siten saada Petri Pasasen ura pakettiin voittoisissa merkeissä.

– Ei ole mitään muuta ajatustakaan kuin voittaa ottelu Petrille ja kotiyleisölle. Totta kai kausi pitää päättää voittoon. Samalla tavalla on valmistauduttu kuin aina ennenkin. Lisä kipinää ja motivaatiota tuo se, että ”Peetu” joka on erittäin pidetty iso pelaaja ja persoona täällä kopissa, päättää uransa tähän otteluun, Korkeakunnas vakuuttaa.

Joukkueen terveystilanne on hyvä. Pitkäaikaispotilas Jussi Länsitalon lisäksi varmuudella sivussa on ainoastaan Markus Joenmäki. Hassan Sesay ja Xhevdet Gela ovat pelikuntonsa puolesta vielä kysymysmerkkejä. Pitkään sivussa ollut Henri Toivomäki on harjoitellut joukkueen kanssa jo tovin, joten hän saattaa olla jo kokoonpanossa.

FC Lahti – RoPS 25.10.2015 klo 13.00 @Kisapuisto