placeholder

Korkeakunnas: Kauden tärkein peli

Keskiviikkona Lahti metsästää Suomen Cupin välieräpaikkaa ykkösessä pelaavan FC Jazzin vieraana. Paikka eurokentille siintää kolmen voiton päässä.

Keskiviikon otteluun Lahti joutuu matkustamaan tappio niskassaan, sillä sunnuntaina se kärsi 1-2 vierastappion PS Kemille. Tappio on joukkueen sisällä perattu atomeihin.

– Totta kai käytiin ja analysoitiin läpi. Toinen puoliaika oli totaalista dominointia meiltä. Tehtiin meidän perisynti vieraissa eli annettiin yksi eteen. Pelattiin yksittäiset pari tilannetta huolimattomasti ja kaveri teki niistä hyvällä prosentilla. Meillä oli lukemattomia paikkoja viimeistellä, mutta maalinteko oli huolimatonta. Sorruttiin turhaan pelaamaan liian kaukana, olisi pitänyt pystyä hyödyntämään keskialuetta ja leveyttä paremmin. Silloin oltaisiin saatu vielä enemmän hyviä maalipaikkoja. Oppia ja ikä kaikki. Pelin vaikeimpia osa-alueita on se, että keskittyminen pysyy 100 prosenttia koko pelin ajan. Pitää olla aina päättäväinen ja hoitaa tilanteet loppuun asti. Pienet, hyvinkin kriittiset asiat pitää tehdä paremmin, päävalmentaja Toni Korkeakunnas näkee.

Jazzin alkukausi ykkösessä on ollut vaikea, mutta Lahdella ei ole varaa aliarvioida vastustajaansa.

– Olen nähnyt Jazzin livenä ja katsonut viimeisimmän pelin nauhalta. Heillä on kokemusta ja nuoruutta. Heillä vähän ongelma ollut maalivahti, sillä ykkösmaalivahti Lauri Pirhonen on ollut sivussa koko kauden. Jazzin ei tarvitse miettiä sarjapisteitä ja he voivat lähteä peliin helpottuneena. Niillä ei ole mitään muuta kuin voitettavaa ja kaikki mitä saavat, on plussaa. Siellä on suhteellisen vaarallinen hyökkäyskolmikko (Samu-Petteri) Mäkelä, (Elias) Ahde ja (Juho) Lehtonen, ”Toke” arvioi.

– Kauden tärkein peli tähän asti, todella keskittyneenä ja valmistautuneena lähdetään. Meillä ei ole ajatustakaan, että olisi helppo peli tulossa, Korkeakunnas lupaa.

PS Kemiä vastaan Kuhnureiden nuori Santeri Hostikka loukkasi ikävän näköisesti kättään. Mitään pidempää poissaoloa ei ole kuitenkaan onneksi näköpiirissä.

– Käsi on kipsattu ja viikon päästä kontrolli. Pari viikkoa minimissään, mutta ei sen enempää välttämättä. Näin olen ymmärtänyt, Korkeakunnas valaisee.

Pelaajatilanne ottelun alla noin muuten on kelvollinen.

– Pyry (Kärkkäinen) palasi riviin ja on käytettävissä. Jani Tanska on pelikiellossa. (Miikka) Mujunen ei vielä pelikuntoinen ja myös Drilon Shala on out, Korkeakunnas kertoo.