placeholder

Korkeakunnas: ”Kaksijakoiset fiilikset”

Esa Terävä vei HIFK:n 1-0 johtoon erikoistilanteesta ensimmäisen puoliajan lopulla. Se oli periaatteessa isäntäjoukkueen ainoa maalipaikka koko puoliskolla. Siksi takaisku harmittikin erityisen paljon Korkeakunnasta.

– Tämä oli peli, joka piti voittaa. Meille tapahtui taas perisyntimme eli annoimme yhden ilmaisen maalin eteen. Pelasimme sen erikoistilanteen todella huonosti. On aina vaikeaa, kun joutuu takaa-ajoasemaan, Korkeakunnas huokaisi.

– Pelasimme ensimmäisellä puoliajalla liikaa pystysuunnassa. Ideana oli käyttää enemmän isoa kenttää hyödyksemme, mutta hosuimme liikaa. Tietynlaista malttia jäin kaipaamaan.

Toiselle puoliajalle Korkeakunnas vaihtoi kentälle Jussi Länsitalon ja Fareed Sadatin. Kaksikko toikin paljon ryhtiä hyökkäyspelaamiseen.

– Molemmat näyttivät, että haluavat pelata, kunhan tulee vaan järkevämpi ottelutahti. Olen tosi tyytyväinen heidän panokseensa. On vahvuutemme, että meillä on tasainen rosteri. Nyt kun Santtu (Hostikka) putosi, niin seuraava nuori taituri tuli tilalle. Sadat oli tänään erittäin hyvä, ”Toke” kehui.

Ottelu oli FC Lahdelle jo neljäs kymmeneen päivään. Kamppailu oli myös kolmas peräkkäinen vieraskentällä.

– Joukkue nousi kaksi kertaa tappioasemasta tasoihin ja voittokin oli lähellä. Siinä mielessä pitää nostaa hattua, Korkeakunnas kehui.

FC Lahden maaleista vastasivat Jasse Tuominen ja Kalle Multanen. Myös enemmän oli tarjolla, mutta Tuomisen ja Sadatin laukaukset karkasivat vain aavistuksen ohi takakulmasta.

– Viimeiset ratkaisut eivät ole riittävän päättäväisiä ja hyviä. Aika monessa paikassa vedimme niin, että lähti paikat takahampaista kun puristetaan, kun rennomminkin voisi laukoa. Täysiä ei aina tarvisi vetää. Välillä on liiankin kova into tehdä maalia. Malttia toivon viimeistelyyn, ”Toke” pyysi.

Kauan ei FC Lahti saa levätä, sillä jo ensi torstaina Kuhnurit kohtaa Suomen Cupin välieräottelussa HJK:n.