placeholder

Korkeakunnas: Kaikki peliin!

FC Lahti palaa maaottelutauolta tositoimiin perjantaina, kun se kohtaa 20-vuotis juhlaottelussaan PK-35:n Lahden Stadionilla kello 18.30 alkaen.

Tauon Lahti käytti harjoittelun ja loman merkeissä.

– Alkuun pidettiin pieni breikki. Tämä viikko on harjoiteltu. Meillä on ollut pienehkö tiivis ryhmä, kun neljä pelaaja olivat eri maajoukkueissa, mikä on tietysti aina hienoa. On ollut sen lisäksi loukkaantumisia. Hyvä viikko alla, päävalmentaja Toni Korkeakunnas aloittaa.

Harjoituskentällä on pyritty pureutumaan joukkueen ongelmakohtiin.

– Liian helposti on helähtänyt omassa päässä ensimmäinen maali. Puolustuspelaamista käytiin aluksi läpi. Tänään on se päivä milloin palautellaan mieleen hyökkäyspäänasioita läpi. Aika hyvin olemme saaneet luotua paikkoja, kolmessa edellisessä ottelussa laukaukset maalia kohti 20-6, Korkeakunnas avaa.

Suomen maajoukkue aloitti MM-kisaurakkansa maanantaina kotipelillä Kosovoa vastaan. Ottelu päättyi 1-1 ja oli selvä pettymys suomalaisittain. Korkeakunnas peräänkuuluttaa intohimoa, joka on yksi menestymisen kulmakivistä.

– Jalkapallossa yksi iso asia on intohimo joka tasolla. Miten intohimoisesti ihmiset suhtautuvat tähän, miten halutaan kehittää ja olla rahoittamassa sitä. Suomalaisesta jalkapallosta puuttuu ainakin aika paljon intohimoa ja se välittyi tuosta pelissä aika selkeästi. Samaa intohimoa peräänkuulutan meidän joukkueelta, mitä on ajoittain uupunut. Intohimo on iso sana. Sen voi laittaa monen asia yhteyteen, jos haluat menestyä, Korkeakunnas miettii.

Perjantaina Kuhnureiden kotikentälle vieraaksi saapuva PK-35 löytyy liigan jumbosijalta. Vantaalaisryhmän pelaajistossa ja valmennusjohdossa on käynyt melkoinen turbulenssi kauden mittaan.

– Suurin osa pelaajista on minulle hyvin tuttuja pääkaupunkiseudulta. Nuoria pelaajia, joilla hirveän suurella osalla edustuksia maajoukkuetasolla ja lahjakkuutta. Jostain syystä eivät ole lyöneet läpi ja hakevat nyt uutta nousua. Paljon samaa, mitä oli omassa 2012 vuoden MyPassa. Ryhmästä nousee pelaajia Veikkausliigapelaajiksi vähintään. Ei ole syytä aliarvioida. Varmasti intohimoa ja näytönhalua löytyy. Varmasti vauhdikas peli tulossa, Korkeakunnas povaa.

FC Lahti löytyy tällä hetkellä sarjataulukosta sijalta yhdeksän. Teoriassa olisi mahdollista, että tappioputken seurauksena Lahti ajautuisi kauden päätteeksi liigakarsintoihin. Luonnollisesti säilymisen varmistaminen mahdollisimman pian on tavoitteena loppukaudelle ja se onnistuu napsimalla voittoja.

– Joka peli halutaan voittaa. Peli kerrallaan pitää pelata. Meillä on myös paljon todistettavaa ja näytönhalua. Emme ole siellä, missä haluaisimme olla. Jokainen vastustaja voidaan hyvänä päivänä voittaa. Jokaisessa pelissä kirkkaana ja intohimoisena tavoitteena pitää olla, että voitetaan. Tavoite on pelata niin, ettei tarvitsisi enää selitellä. Kaikki peliin ja ollaan loppukaudesta inhottava vastustaja kaikille, Korkeakunnas sanoo.

Pelaajatilanne on ottelun alla hyvä, vaikka muutamia poissaolijoita löytyy.

– Fareed Sadatin kohdalla kävi mielenkiintoinen käänne. Sieltä oli tullut väärä diagnoosi lääkäriltä. Toinen lääkäri diagnosoi, että siinä on paha verenpurkauma. Fareed jo juoksee. Tämä kolme peliä jää, viimeisiin kuuteen peliin on mahdollista päästä mukaan. Paavo Voutilainen on alle 18-vuotiaiden maajoukkueen mukana. Hassan (Sesay) ja Jasse (Tuominen) tulevat tänään ensimmäistä kertaa meidän mukaan. Hassan on pelannut 90 minuuttia Norsunluunrannikkoa vastaan ja matkustellut paljon. Jasse katseli edellisen pelin ja on varmasti ihan virkeä ja näytönhaluinen. Drilon Shala on varmuudella sivussa ja Jussi Länsitalo on pelikiellossa, Korkeakunnas valaisee.

FC Lahti – PK-35 09.09.2016 klo 18.30 @Lahden Stadion