placeholder

Korkeakunnas: ”Kaikki on mahdollista”

FC Lahti matkustaa torstaina KuPS:in vieraaksi.

Kausi lähestyy kovaa vauhtia puolta väliä ja Lahti majailee tällä hetkellä sijalla seitsemän, joka on ennen kauden alkua asetettuihin tavoitteisiin nähden pettymys. Joukkueen päävalmentaja Toni Korkeakunnas muistuttaa kuitenkin, että kaikki on vielä auki.

– Pisteitä on vielä paljon jaossa ja kaikki on mahdollista. Se edellyttää tietysti sitä, että rupeamme kääntämään otteluita voitoiksi. En ole ajatellut mitaleita. Lähinnä keskityn seuraavaan peliin. Mennään peli ja voitto kerrallaan. Uskallan väittää, että olemme olleet tähän mennessä pelatuissa peleissä vain yhdessä huonompi, 2-3 kertaa puntit ovat olleet fifty-fifty ja lopuissa olemme olleet parempi osapuoli pelillisesti. Maalinteko on ollut tuskaista ja siihen tarvitaan kylmäpäisyyttä. Kausi ei ole vielä edes puolessa välissä, Korkeakunnas muistuttaa.

Lahti on jo kertaalleen vieraillut Kuopiossa tällä kaudella ja tuolloin mukaan tarttui makoisa 3-0 vierasvoitto. Tempun uusimiseen keinot ovat selvillä.

– Meidän pitää jatkaa hyvää pelaamistamme. Viimeksi onnistuimme maalinteossa hyvin. Teimme kaksi erikoistilannemaalia ja vielä yhden pelitilanne maalin lopussa, kun peli oli jo ratkennut. Meidän pitää pikkuhiljaa alkaa tekemään pelitilannemaaleja ja olla huolellisempia maalintekotilanteissa, Korkeakunnas sanoo.

Harjoituksissa on haettu hyvää fiilistä.

– Ei tässä ole kerennyt juuri harjoittelemaan. Eilen oli palauttavat treenit ja ne ketkä eivät pelanneet tai pelasivat vähemmän niin tekivät maaleja. Tänään jatketaan siitä. Harjoitukset ovat olleet lähinnä hengen luomista ja ilmapiirin nostattamista. Yksityiskohtia hiotaan ja räjähtävyyttä haetaan, Korkeakunnas kertoo.

Korkeakunnas saa KuPS:ia vastaan käyttöönsä lähes parhaan miehistön.

– Hassan Sesay palaa kokoonpanoon ja Jussi Länsitalo selvisi säikähdyksellä. ”Länkkäri” on aika paljon urakoinut ja tutkimuksissa löytyi lihaskireyttä ja väsymystä. Pitää hänen kohdalla tarkkaan miettiä onko hän avauskokoonpanossa. Varmoja poissaolijoita ovat Henri Toivomäki ja Leandro Motta. Meillä on aika tasainen hyökkäyspää ja jotain muutoksia varmasti tulee. Drilon Shala on kuntounut, Aristote Mboman pelilupa on kunnossa ja Aleksi Ristola sekä Mika Ääritalo eivät viimeksi pelanneet ollenkaan, Korkeakunnas valottaa.

– Tuoreet jalat voivat olla kova sana tässä otteluruuhkassa, ”Toke” päättää.