placeholder

Korkeakunnas: Joitakin muutoksia luvassa

FC Lahti jahtaa kauden ensimmäistä vierasvoittoaan keskiviikkona, kun se matkustaa Tampereelle Ilveksen vieraaksi.

Lahti pelasi viime perjantaina kotikentällään Kisapuistossa tasaisen pelin HJK:ta vastaan, mutta joutui taipumaan lukemin 1-2. Päävalmentaja Toni Korkeakunnas näkee joukkueen pelissä olleen paljon positiivista.

– Tappiosta huolimatta pelattiin todella hyvin. Vain tulos jäi puuttumaan. Perisyntimme on, että ollaan annettu helppoja eteen. Pelaaminen mielestäni ihan hyvää. Ei saatu ykkösmaalisektorilla paikkoja, mutta ei kaverikaan. Hyvällä maalintekopaikalla useampi mahdollisuus laukoa, saatiin hyvin rakenneltua ja avattua. Kohtuullisille paikoille päästiin, mutta viimeistelyt olivat pehmeitä. Esitys pelillisesti rohkaiseva. Tappio harmittaa, kun kyseessä on tulosurheilu. Pitää omassa päässä olla paremmin hereillä ja jatkaa omaa juttuamme, Korkeakunnas sanoo.

Vastaan asettuva Ilves on alkukauden seitsemästä ottelusta onnistunut keräämään yhdeksän pistettä.

– Todella yhtenäinen ja tiivisti puolustava joukkue, joka on parhaimmillaan suunnanmuutospelissä. Mitä vähemmän hallinnut, sitä paremmin pelannut. Hallitsi viime pelissä aneemista Interiä vastaan ja pelasi hyvin, vaikka hävisivätkin. Hyvä joukkue, joten meidän pitää pelata huolellisesti. Tarkka kuva siitä, mitä odotettavissa, ”Toke” analysoi.

– Ollaan saatu harjoiteltu Lahdessa huonoilla nurmilla, joten alusta ei tule yllätyksenä, Korkeakunnas heittää naurahtaen.

Joukkueen kokoonpanoon on tulossa joitakin muutoksia sitten viime pelissä.

– Joukkueessa on vatsatautia, joten joka tapauksessa muutoksia tulossa. Nuoria pelaajia, jotka ovat pelanneet todella paljon, rupeaa näkymään. Joitakin muutoksia tehdään. Ihan senkin takia, että lauantaina taas uusi peli, Korkeakunnas valaisee.

– Mikko Kuningas on takaisin kokoonpanossamme. Drilon Shala ei ole vielä parantunut vammastaan, joten hän on sivussa. Jussi Länsitalo on varmuudella sivussa vatsataudin takia ja todennäköisesti myös Pyry Kärkkäinen. Muuten kaikki ovat messissä, Korkeakunnas kertoo.