placeholder

Korkeakunnas: ”Johtoaseman menettäminen harmittaa”

HJK ja FC Lahti tasasivat pisteet sunnuntaina 1-1 lopputuloksella.

Lahden päävalmentaja Toni Korkeakunnas otti pisteen vastaan, mutta harmitteli johtoaseman menetystä.

– Ennakkoon ajateltuna ”ihan OK”- tulos hallitsevaa Suomen mestaria vastaan vieraskentällä. Aina kun pääsee johtoasemaan niin sen menettäminen harmittaa. Siinä mielessä vähän kaksijakoiset tunnelmat. Tottakai, otetaan tämä piste ihan tyytyväisin mielin vastaan, Korkeakunnas sanoo.

Korkeakunnaksen mukaan Lahti aloitti pelin huonosti, mutta pienten taktisten vaihdosten jälkeen peli asettui uomiinsa.

– Ensimmäisen 10-20 minuutin ajan hermoilun jälkeen muutimme vähän ryhmitystä ja pelaajien rooleja. Saatiin puolustamisemme järkevämmäksi. Siirryttiin 4-4-2 järjestelmään ja se toi selkeyttä. Tehtiin vähän epätyypillisiä virheitä pelinavaamisessakin. Kaivettiin verta nenässä ajoittain. Oli siinä hyviäkin jaksoja ja saatiin hyviä hyökkäyksi aikaiseksi, Korkeakunnas näkee.

Keskikentällä koko ottelun uurastanut Henri Toivomäki sai luotsilta kehuja otteistaan.

– Mielestäni huikea poika. Poikkeuksellinen keskimmäinen keskikenttä. Jalat on todella nopeat, pystyy katkoihin ja riistoihin. Kamppailuissa oli aika vahva kaveri vastassa monta kertaa, mutta ei juurikaan hävinnyt, Korkeakunnas kehuu.

– Mielestäni löytänyt ”uuden kevään” tuossa pelipaikalla ja on ehdotonta eliittiä tässä maassa pelipaikallaan. Jälleen huikea esitys! Tasaisen varma. Koko ajan pallollinen pelaaminen ja varmuus paranee, kun tulee lisää kokemusta. Todella tyytyväinen hänen panokseensa. Näen hänessä valtavan potentiaalin tuolla pelipaikalla, kun tuosta edelleen kehittyy, Korkeakunnas jatkaa suitsutusta.