placeholder

Korkeakunnas janoaa pisteitä

FC Lahti palasi juhannuksen vietosta sorvin ääreen sunnuntaina, kun se harjoitteli maanantain IFK Mariehamn ottelua silmällä pitäen.

Viimeksi Lahti ja IFK M kohtasivat pari kuukautta sitten Kisapuistossa. Tuolloin saarelaiset olivat pelillisesti isäntiä valovuoden edellä ja ottivat ansaitun 1-0 vierasvoiton.

Kuhnureiden päävalmentaja Toni Korkeakunnas muistelee suojattiensa olleen tuolloin haluttomalla ilmeellä liikenteessä.

– Siitä on pitkä aika. Selvää on, että sillon joukkueella oli haluton esitys. Ei ollut dravia ja meininkiä, Korkeakunnas muistaa.

– Pari viimeistä peliä on jääty maaleitta, vaikka pelillisesti on pelattu hyvin. Se on isoin asia, mihin on kiinnitetty huomiota. On oltu tosi pehmeitä viimeisissä syötöissä ja maalintekoyrityksissä, Korkeakunnas näkee.

Pekka Lyyskin johdattama nippu on vaikea vastustaja, vaikka viime kierroksella se kokikin tappion kotonaan KuPS:ille lukemin 2-3.

– Puolustus on pysynyt yhtä pelaajaa lukuunottamatta samana. Kärjessäon vaarallinen kaksikko Diego Assis ja Dever Orgill, joka on yksi sarjan nopeimpia pelaajia. Erikoistilanteet ovat Duarte Tammilehdon myötä suhteellisen vaarallisia. Isoin parannus viime vuoteen nähden on puolustuksessa. Kova taistelu edessä, Korkeakunnas sanoo.

– Vakaa aikomus on ottaa kolme pistettä. Sen verran on ollut pettymyksiä viime aikoina. Pelaajista aistinut tyytymättömyyden tuloksiin. Tasaisemmin pitäisi saada voittoja napattua näillä peliesityksillä. Eilinen huilattiin ja ennen juhannusta oli pari hyvää treenisessiota. Joukkue on hyvin motivoituneen oloinen, Korkeakunnas kertoo.

Lahti saa näillä näkymin käyttöönsä Leandro Motan.

– Kaikki harjoittelivat perjantaina (Drilon) Shalaa lukuunottamatta. (Hassan) Sesay on lähellä pelikuntoa, Korkeakunnas selvittää.

Maanantaina arvotaan UEFA:n toimesta Europa Leaguen ensimmäisen ja toisen kierroksen otteluparit. Korkeakunnas odottaa suurella mielenkiinnolla tulevia arvontoja.

– Tottakai jännittää. Kova vastustaja todennäköisesti tulee, kun olemme sijoittamattomana mukana. Ei siis helppoa vastustajaa odotettavissa, ”Toke” tietää.

Tuleva vastustaja voisi tulla vaikkapa Färsaarilta, missä Korkeakunnas juuri vieraili maajoukkuetehtäviensä puolesta.

– Sieltä ottaisin mielelläni, kaunis saari. En tiedä onko seurajohto samaa mieltä, kun matkakustannukset ei olisi pienimmästä päästä. Toivoisin, ettei West Hamia ensimmäisellä kierroksella. AIK:ta vastaan jäi talvella hampaankoloon. Siinä olisi revanssinpaikka, Korkeakunnas heittää.

FC Lahti – IFK Mariehamn 22.06.2015 klo 18.30 @Kisapuisto