placeholder

Korkeakunnas: ”Jalkapallo on välillä tälläistä”

FC Lahden Suomen Cupin ottelut päättyivät kuudennelle kierrokselle, kun se hävisi vieraissa KuPS:ille niukasti lukemin 2-1.

Lahti hallitsi peliä läpi ottelun, mutta maalinteko tuotti vaikeuksia. Sen sijaan KuPS oli tehokkaalla päällä.

– Jalkapallo on välillä tälläistä, ei saa palkintoa minkä ansaitsisi. Olimme kaikilla muilla mittareilla parempi joukkue paitsi erikoistilanteissa ja tietysti lopputuloksessa, Korkeakunnas manaa.

– Saatin luotua maalipaikkoja, mutta viimeinen päättäväisyys puuttui. Marginaalit ratkaisee. Toinen maali meni puolustajan kautta maaliin, keneltäkään mitään pois ottamatta. Viime kaudella voitettiin nämä ottelut heikommilla esityksillä, Korkeakunnas jatkaa viitaten viime vuoden Cup-taivaleeseen.

”Toke” kääntää katseensa jo tulevaan.

– Harmittaa tietysti, että Cup loppui. Otetaan tästä hyvät jutut matkaan, Korkeakunnas sanoo.

Jos jotain positiivista lopputuloksesta voi hakea, niin Cupin pelit eivät ole enää rasitteena. Joukkue voi keskittyä täysillä liigapeleihin.

– Tottakai pitää ajatella niin. Ei tarvitse miettiä muuttuuko ohjelma ja missä pelataan. Ei ole liikkuvia osia niin paljon. Sitä kautta helpottuu, Korkeakunnas tietää.

– Onhan se niin, että ihan sama tiputko tässä vaiheessa vai välierävaiheessa. Luu jää käteen, jos tätä ei voita, Korkeakunnas jatkaa.

Korkeakunnas uskoo kurssin kääntyvän pikaisesti parempaan suuntaan.

– Kyllä ne kääntyy. Jos olet jatkuvasti parempi joukkue, et voi olla voittamatta. Näin se menee. Väillä on tälläisiä kausia. Molempien pelien (KTP- ja KuPS-ottelut) pelilliseen ilmeeseen ja taistelutahtoon olen ollut tyytyväinen. Kausi on vasta alkanut, Korkeakunnas valaa uskoa.

Brassikaksikko Leandro Motta ja Matheus Alves olivat jälleen pelipäällä.

– Ovat selkeitä vahvistuksia. On paljon potentiaalia. Molemmat olivat vaarallisia, hyvältä näyttää. Ovat sen verran vielä on jäljessä muita, etteivät voi pelata kolmea 90-minuuttista viikon sisään. Paljon nopeammin tulleet mukaan kuin ajattelin, Korkeakunnas kehuu.

– Alves olisi tänään varmaan pelannut pidempäänkin, mutta hänen silmäkulmansa aukesi. Ei voinut odotella tikkausta vaan otettiin nopea vaihto, Korkeakunnas päättää.