placeholder

Korkeakunnas: ”Jäi todella hyvä fiilis”

FC Lahti kohtasi kiirastorstaina Mukkulan tekonurmella harjoitusottelussa Ilveksen. Maaleja ottelussa ei nähty muutamista maukkaista maalintekotilanteista huolimatta, joten lopputulokseksi jäi 0-0.

Kuhnurit joutuivat lähtemään otteluun pahasti siipirikkoisena. Poissa olivat maajoukkuekomennuksilla olevat Jasse Tuominen, Paavo Ahola sekä Paavo Voutilainen. Loukkaantuneiden kirjoilla olivat puolestaan Euller, Jussi Länsitalo, Boris Tatar, Mikko Hauhia ja Jani Tanska.

– Haastavat lähtökohdat otteluun. Meiltä oli kahdeksan pelaajaa poissa otteluun lähdettäessä, joista kuusi alakerran jätkää. Kaiken kaikkiaan meillä on kahdeksan alakerran jätkää, Lahden
päävalmentaja Toni Korkeakunnas summaa lähtötilannetta.

Uuteen uskoon parsittu puolustuslinja selvisi hommistaan kuitenkin kuivin jaloin. Keskikentällä normaalisti viihtyvä Bonilha pelasi kelvollisen ottelun topparina Pyry Kärkkäisen vierellä ja hyökkäyspäässä näkemään totuttu Drilon Shala pinkoi oikeana laitapuolustajana kuin vanha tekijä.

– Ihan loistava peli! Jäi todella hyvä fiilis. Bonilha on monikäyttöinen pelaaja ja Shala osoitti olevansa ihan Dani Alves. Molemmat laitapakit Hassan (Sesay) ja Drilon tukivat hyvin hyökkäyksiä, Korkeakunnas hehkuttaa.

Nuorisokaartista löytyi onnistujia laajalta rintamalta.

– Olen todella iloinen, että meidän nuoret pelaajamme jatkaa kehitystään. Fareed Sadat oli tänään erinomainen, todella vaarallinen. Driton Shala tuli kentälle pitkän loukkaantumisen jälkeen ja oli todella pirteä ja hyvä. Pojat ovat hyvällä tiellä. Se on tärkeätä, kun on paljon pelejä lyhyessä ajassa, että on pelaajia, jotka pystyvät pelaamaan. Pitää sanoa, että kun nuoret miehet tulivat ylös, olimme aika paljon vaarallisempia. Alkoi tapahtua liikettä ja (Driton) Shala piti hyvin palloa siinä välissä. Rankkarin olisin mielelläni ottanut tuosta (Santeri) Hostikan hienosta haastosta, mutta säästetään ne kaudelle. Useampi pelaaja nuorisokaartista teki hyvää itselleen, Korkeakunnas suitsuttaa.

Joukkueen peli-ilme alkaa olla juuri sellainen, mitä koko talven aikana on sisään ajettukin. Maaleja tosin päävalmentaja kaipailisi enemmän.

– Haluan, että olemme intohimoinen, ennakkoluuloton ja rohkea joukkue. Maalejahan pitää ruveta tekemään jossain vaiheessa. Viime pelin aktiivinen hyökkääjäpari ei ollut kasassa ja Euller on vielä reservissä, Korkeakunnas muistuttaa.

Kentällä nähtiin yksi odotettu Kuhnuridebyytti, kun Duarte Tammilehto vaihdettiin kentälle toisen puoliajan aikana.

– Tähystyksen jälkeen hänelle tuli vielä influenssa. Siinä tärvääntyi viikko. On totta kai meille todella tärkeä pelaaja tällä kaudella. Tuo meille ihan uuden ulottuvuuden pelinrakenteluun. On pelaajia, joilla on pitkä potku, mutta on myös pelaajia, joilla on pitkä syöttö. Erikoistilanneosaamiseen tuo meille lisää. Todella tyytyväinen, että saatiin hänet mukaan pitkän tauon jälkeen, Korkeakunnas myhäilee.