placeholder

Korkeakunnas: Jäätävä ilta

Sateisella ja tuulisella Wiklöf Holding Arenalla pelattu IFK Mariehamn – FC Lahti ottelu päättyi kotijoukkueen 3-0 voittoon. Isäntien maaleista vastasivat Brian Span, Jani Lyyski sekä Dever Orgill.

Kuhnureiden päävalmentaja Toni Korkeakunnas näki, että haastavat olosuhteet vaikuttivat ottelun kulkuun. Lahti ei oikein omaa peliään saanut missään vaiheessa täysin käyntiin.

– Vaikutti tietysti. IFK on sarjan fyysisin joukkue. IFK käytti olosuhteet, tuomarilinjan ja erikoistilanteet aika paljon paremmin hyväkseen, emme pystyneet siihen vastaamaan. Tuomari salli tänään kovan pelin, tämä ei ole valitusta. Olimme vaan numeroa liian pieniä. Kaveri oli ahnaampi, tietysti numerot ovat aika rajut, Korkeakunnas aloittaa.

– Ei auta selitellä, vastustaja oli fyysisempi. Olosuhteet olivat molemmille samat. IFK voitti kamppailut ja se korostui tänään. Tästä otetaan opiksi. Ei ollut mukava kokemus. Voisi sanoa, että aika jäätävä ilta, ”Toke” jatkaa.

Peli ei ollut ehtinyt vanheta edes puolta tuntia, kun Lahti oli jo kahden maalin takaa ajoasemassa. IFK tunnetaan vahvana joukkueena etenkin puolustussuuntaan, joten Lahti oli heti pelin alussa haastavassa tilanteessa.

– Toisella puoliajalla ei voinut ainakaan yrittämisen puutteesta syyttää. Pelattiin kovaan vastatuuleen. Alussa heti kun tulee harmittava takaisku, on todella vaikea näissä olosuhteissa vieraskentällä pelata, kun vastassa on joukkue joka ei ole maaleja päästänyt. Ei ihme, että on sarjan kärkiporukoita, Korkeakunnas sanoo.