placeholder

Korkeakunnas: Isoja onnistumisia

FC Lahti pelasi perjantaina sangen viihdyttävän kamppailun vieraskentällä hallitsevaa Suomen mestaria SJK:ta vastaan. Vauhdikkaan 90 minuuttisen jälkeen pisteet jaettiin lukemin 2-2.

Lahti oli johtoasemassa pariinkin otteeseen, mutta kotijoukkue kiri rinnalle varsinaisen peliajan viimeisillä minuuteilla. Lahtelaisten peli-ilme oli läpi ottelun erinomainen ja se saikin kiitosta joukkueen päävalmentaja Toni Korkeakunnakselta.

– Pojat pelasivat ihan erinomaisesti ja juuri siten, miten oli valmistauduttu. Toteuttivat hyvin pelisuunnitelmaa, iso hatunnosto siitä. Pelattiin tosi miehekkäästi, ei tultu peruuttelemaan. Nämä olivat isoja onnistumisia tulevaisuutta ajatellen, Korkeakunnas kehuu.

– Olen tyytyväinen pelirohkeuteen ja taistelutahtoon. Ensimmäinen puoliaika oli varmaan yksi kauden parhaista esityksistä. Tosi tyytyväinen pitää olla. Vastassa oli varmaan sarjan kovakuntoisin jengi meidän ohella ja pystyttiin kunnolla haastamaan. Kaikki kärkijoukkueet on pystytty tällä kaudella voittamaan, Korkeakunnas jatkaa.

Lähes koko ottelun hyökkäyksen keskustassa pelannut nuori Fareed Sadat oli hyvällä pelipäällä. Maalinkin makuun nuorukainen pääsi, mutta tuo tilanne vihellettiin paitsioksi.

– Fareedin panosta haluaisin korostaa. Maajoukkuetopparit vastassa ja he olivat ihan helisemässä. Pelasi todella miehekkäästi. Pavel (Osipov) on pelannut pirteästi ja tänään kaunis maali, Korkeakunnas jakaa tunnustusta.

Maalivahti Aleksandr Vasjutinin jalalla pelaaminen sai niin ikään kiitosta.

– Koko ajan paremmin ja paremmin osataan käyttää ”Alexia”. Selkeä vahvuus meille, että on tommoinen maalivahti. Turvallinen olo, kun pystytään pelaamaan tarvittaessa hänen kautta, Korkeakunnas tietää.

Vaikkakin Lahti kontrolloi peliä mallikkaasti, niin kehityskohteita riittää vielä esimerkiksi johtoasemassa pelaamisessa.

– Menetettiin johtoasema kaksi kertaa, siinä on vielä opittavaa. Jatkossa olemme entistä valmiimpia, ”Toke” sanoo.

Ensi kaudella Lahti haluaa pystyä nähdyn kaltaisiin esityksiin alkukaudesta lähtien.

– Ehdottomasti. Haluamme olla juoksuvoimainen, vauhdikas ja pelirohkea, Korkeakunnas lataa.