placeholder

Korkeakunnas: ”Isännän otteet”

FC Lahden härkäviikko huipentuu kotiottelulla VPS:ää vastaan sunnuntaina.

Kuhnurit hakivat viime sunnuntaina arvokkaan vierasvoiton RoPS:in kustannuksella lukemin 2-1. Keskiviikkona Lahden viiden ottelun tappioton putki katkesi HJK:n kotikentällä, kun hallitseva mestari voitti lahtelaiset vieraansa niukasti lukemin 1-0.

HJK:lle kärsitty tappio on jäänyt jo taka-alalle ja katseet on suunnattu VPS-otteluun.

– Se on käsitelty. Sillain helppo käsitellä. Ottelu oli hyvin kaksijakoinen. Ensimmäinen puoliaika hölkättiin ja toinen puoliaika pelattiin niin kuin sovittiin. Ainoa mikä jäi tekemättä oli maali. Paljon mukaan otettavaa toisesta puoliajasta. Jostain syystä ensimmäisellä puoliajalla pallollinen pelaaminen oli varovaista ja puolustettiin passiiivisesti. Ei mikään katastrofi, muttei samalla tasolla kuin aiemmin on pelattu, Korkeakunnas sanoo.

– Sen toisen puoliajan siivittämänä ja hyvien viime aikojentulosten siivittämänä VPS-otteluun. Matkalla tulee välillä pikku töyssyjä, ”Toke” jatkaa.

VPS löytyy sarjataulukon viimeiseltä sijalta, mutta helppoa ottelua Lahdella ei todellakaan ole edessä.

– Ei tietenkään. Hävittiin totaalisen dominoinnin jälkeen kesäkuussa. Siitäkin sisuuntuneena tiedetään varautua. Joukkue pelaa ”all in” ja pelkitetyllä pelitavalla. Taistelevaa ja yritteliästä jalkapalloa. Siihen pitää varautua, olla täysin hereillä ja pelin sisällä kuten HJK-ottelun toisella puoliajalla, Korkeakunnas tietää.

– Pitää olla alusta alkaen niin, että ne tietää tulleensa vaikeaan paikkaan kylään. Isännän otteet alusta alkaen. Pallollista pelaamista pitää parantaa, syöttöjen laatua paremmaksi, olla rohkeempi ja pitää liikkua paremmin. Niihin ollaan kiinnitetty huomiota. Puolustamisen pitää olla samalla tasolla kuin aiemminkin, Korkeakunnas paluuttaa.

Kuhnurit kokivat kovia HJK:ta vastaan ja miehiä on tippunut rivistä tiuhaan tahtiin.

– (Xhevdet) Gela, (Hassan) Sesay ja (Pekka) Lagerblom ovat varmuudella sivussa. Rafaelin, (Henrik) Moisanderin, (Mika) Ääritalon ja (Petri) Pasasen pelaaminen on epävarmaa, Korkeakunnas valottaa.

FC Lahti – VPS 15.08.2015 klo 18.30 @Kisapuisto