placeholder

Korkeakunnas iloitsi voitosta

FC Lahti otti arvokkaan kotivoiton FC Interin kustannuksella torstaina Mikko Kuninkaan upealla kaukolaukaus maalilla.

Voitolla Lahti vankisteli asemiaan sarjan keskikastissa ja piti hyvät iskuetäisyydet sarjan kärkipaikkoja ajatellen. Kuhnureiden päävalmentaja Toni Korkeakunnas ei vielä vilkuile sarjataulukkoa.

– Sarjataulukkoa on turha katsella pitkään aikaan, aika tasaistahan se on ollut pitkän aikaa, Korkeakunnas lataa.

Päävalmentaja oli tyytyväinen joukkueensa toisen puoliajan esitykseen, mutta ensimmäinen puolisko jätti parantamisen varaa.

– Ensimmäisellä puoliajalla oli kova vastatuuli, eikä saatu peliämme oikein käyntiin. Alkuun saatiin vähän painetta, mutta se ei ollut semmoista peliä, mitä me haluttiin pelata. Muutettiin vähän ryhmitystä puoliajalla. Näin sen toisen puoliajan niin, että peli oli meiltä aika hyvin balanssissa. Me saatiin laitoja käytettyä ja meillä oli aika monta mahdollisuutta ratkaista peli. Muutama maalinedustahässäkkä tuli Interillekin. Meillä oli aika selviä maalipaikkoa, eikä (Jukka) Lehtovaara ole turhaan maajoukkueissa pyörinyt. Hyvällä sijoittumisella ja muulla sai näyttämään hyvienkin vetojen torjumisen helpolta, Korkeakunnas sanoo.

– Tilastot on aina tilastoja, mutta oliko se nyt yhdeksän laukausta maalia kohti ja melkein parikymmentä laukausta. Se mitä ollaan harjoituskentällä tehty, niin mielestäni nyt näkyi kentällä. Se oli aktiivista ja iloista hyökkäämistä. Harmittaa, ettei saatu kuin se yksi maali, ”Toke” jatkaa.

Vastuunkantajiksi ottelussa nousivat joukkueen nuoriso-osasto.

– Ei jättänyt varmaan ketään kylmäksi nuo meidän nuorten jätkien esitykset. Kyllähän (Santeri) Hostikka teki kentällä, mitä tahtoi ja Kuninkaan yksilösuoritus olivat huikeita juttuja. Todella iloinen, että meillä on tällaisiä taitureita joukkueessa. Jasse (Tuominen) taisteli kärjessä ja vei jopa muutaman pääpallon, mikä ei ole hänen omintaan, sarjan ehkä parhaalta pääpelaajalta Faith Obilorilta, Korkeakunnas kehuu.

Omassa päässä pidetty nollapeli lämmitti myös Korkeakunnaksen mieltä.

– Hienoa, että Tomi (Maanoja) sai nollapelin, pelasi varman pelin. Ihan kokonaan uusittu puolustuslinja toimi äärettömän hyvin. Boris (Tatar) hoiteli aika monta pääpalloa ja Jani (Tanska) oli semmoinen johtaja kuin pitää. Erityismaininta pitää antaa vielä Länsitalon Jussille. Yhdeksän kuukauttako siitä on edellisestä täydestä pelistä vaikean vamman jälkeen. Huikea esitys! Toi semmoista taistelua ja johtajuutta meidän peliin, Korkeakunnas jakaa tunnustusta.