placeholder

Korkeakunnas iloitsi voitosta

FC Lahti pelasi kypsän vieraspelin IFK Mariehamnin vieraana ja kukisti isännät lukemin 2-0. Lahtelaisten osumista vastasivat Matheus Alves ja Pyry Kärkkäinen.

Kuhnureiden päävalmentaja Toni Korkeakunnas oli varsin tyytyväinen lopputulokseen. Vastustajan vaaralliset hyökkäyspään pelaajat onnistuttiin jättämään maaleitta hyvän puolustustyöskentelyn ansiosta.

– Meni suunnitelmien mukaan. Puolustuspeli toimi hyvin ja (Diego) Assis sekä (Petteri) Forsell olivat hyvin pimennossa. He ovat todella taitavia. Topparipari teki myös urotyön (Dever) Orgilin pimentämisessä. Tiedettiin, että ovat haavoittuvia suunnanmuutoksissa, mistä ensimmäinen maali syntyikin. Toisella puoliajalla olisi pitänyt tappaa peli hyvissä ajoin, mutta tuhlailtiin. Puolustuspeli oli mitä sovittiin, Korkeakunnas aloittaa.

Kärkkäisen maali tuli kulmapotkusta ja se syntyi harjoitellun kuvion päätteeksi.

– Oli hienoa, että tehtiin erikoistilanteesta maali. Se oli harjoiteltu kuvio. (Joni) Kallioinen kulmien kanssa pähkäili. Tiedettiin että vastustaja puolustaa alueelta. Lähdetiin kaukaa ja se onnistui täydellisesti. Ei ole liikaa tullut erikoistilanne maaleja, vaikka energiaa on kulutettu niihin. Paljon on ollut kuitenkin läheltä piti tilanteita, Korkeakunnas iloitsee.

Lahti vajosi syvälle omalle puolustusalueelleen ja yritti haavoittaa isäntiä vastahyökkäyksillä. Pallollinen pelaaminen jätti parantamisen varaa.

– Iskettiin vastaan terävästi. Missä on parantamista niin enemmän olisi pitänyt pystyä palloa hallitsemaan. Toinen puoliaika meni puolustustaisteluksi. Taisteluesitys mikä monesti vieraissa riittää, Korkeakunnas arvioi.

– Tosi tyytyväinen joukkueeseen. Ollaan pääsemässä hyvään henkiseen tilaan. Ei suostuta häviämään. Jossain vaiheessa kautta pelattiin ehkä näyttävämpää jalkapalloa, mutta silloin ei ollut tarpeeksi päättäväisyyttä. Nyt roolit löytyneet pelaajilla. Kompakti esitys, ”Toke” suitsuttaa.

Nuori Mikko Kuningas jatkoi hyviä otteitaan keskikentällä ja kellotti täydet minuutit. Viime aikoina vähäisemmälle vastuulle jäänyt Mika Ääritalo pelasi myös varsin pirteän ottelun.

– Hienoa, että ”Kunkku” ei ole mikään tähdenlento. Pelannut kaksi viiimeistä peliä hyvin. Käynnisti ensimmäisen maalin hienolla ulkosyrjä syötöllä. Ääritalo on viime aikoina ruvennut löytämään omaa vanhaa ”Ärtisiä”. Harjoituksissa ollut tosi pirteä ja vastasi tänään huutoon. Tosi iloinen hänen puolestaan, loistava jätkä. Ei ikinä valita ja on todellinen joukkuepelaaja. Uskon, että hänestä tulee olemaan meille iloa loppukauden aikana, Korkeakunans kehuu.

– Koko puolustuslinja pelasi hyvin. Keskiakseli Kärkkäinen/Paananen/Alves on meidän tämän hetkinen selkäranka. Muita mitenkään väheksymättä, he ovat pitkään olleet kantava akseli meillä. Joka linjasta löytyy pelillistä johtajuutta, Korkeakunnas kiittelee.

Voittoa ei ehditä kauaa tuuletella, sillä jo keskiviikkona Lahden on määrä kohdata sarjapaikastaan taisteleva VPS Vaasassa.

– Aamulla Lahdessa tiistaina harjoitellaan ja sitten lähdetään kohti Pohjanmaata. Ollaan Seinäjoella yötä. Kaikkia pelaajia tarvitaan, kova on tahti. Voitot auttaa jaksamaan, Korkeakunnas päättää.