placeholder

Korkeakunnas iloitsi Liigacupin voitosta

FC Lahti kohtasi lauantaina Seinäjoella Wallsport Areenalla SJK:n vuoden 2016 Liigacupin finaalissa. Varsinainen peliaika päättyi maalittomaan tasapeliin ja ratkaisua jouduttiin hakemaan rangaistuspotkukilpailusta. Niissä Lahti oli vahvempi lukemin 4-3 ja näin Liigacupin mestaruus vuosimallia 2016 suuntasi Lahteen. Liigacupin mestaruus oli seuran historian kolmas.

Kuhnureiden päävalmentaja Toni Korkeakunnas oli iloisella päällä voiton jälkeen. Taktiikka puri täydellisesti.

– Hieno peli! Meillä oli selkeä sotasuunnitelma. Kurinalaisin esitys tähän mennessä ja ottelussa oli paljon hyvää. Maltettiin puolustaa ja saatiin ylempänäkin riistoja, puolustaminen oli monipuolista. Varsinkin ensimmäisellä puoliajalla hyviä nopeita suunnanmuutoksia, joista saatiin useampi läheltä piti tilanne. Parasta moneen muuhun talven peliin verrattuna, että myöskin hitaammalla rytmillä pystyttiin pitämään palloa, Korkeakunnas iloitsee.

– Olen ilahtunut siitä, että nuori joukkue pysyi tänään hyvin suunnitelmassa, mitä oli harjoiteltu. Antoi uskoa siihen, että tehdään mitä sovitaan ja se tuottaa silloin tulosta, Korkeakunnas jatkaa.

Yksi ottelun ehdottomia onnistujia oli Bonilha, joka on parantanut otteitaan päivä päivältä.

– Tietysti hänen kanssaan on käyty asioita läpi. Hän oli erinomainen nyt. Viikolla aiemmin päätettiin kokeilla 4-4-2 systeemissä laitalinkkinä. Pystyi pitämään palloa ja teki kurinalaisesti hommia kumpaankin suuntaan. Muutama todella hyvä läpisyöttöyritys, mitä meiltä on vähän puuttunut. Potentiaalia on ollut koko ajan nähtävillä. Ei se niin helppoa ole tulla erilaisesta kulttuurista. Hyvällä tiellä. Perusfyysisiltä ominaisuuksiltaan ja taidoiltaan pärjää tässä sarjassa, Korkeakunnas kehuu.

Koko muu joukkuekin oli täynnä onnistujia, mutta muutamia poimintoja pääluotsi pystyi tekemään.

– Kärkipari (Drilon Shala & Jasse Tuominen) teki hartiavoimin töitä. Shala pelasi eri paikassa missä on tottunut pelaamaan ja oli vaarallinen. Isot topparit ovat ihmeissään, kun on liikkuva kärkipari. (Santeri) Hostikka pelasi omilla vahvuuksillaan. (Mikko) Kuningas ja (Aleksi) Paananen, vastassa todella kova keskikenttä Suomen oloissa, mutta ei suurempaa hätää. Topparipari täyttä rautaa ja maalivahti (Tomi Maanoja) otti rankkareita kiinni, mitä moni muu ei ota, ”Toke” suitsuttaa.

Vahvoja otteitaan jatkanut Boris Tatar jouduttiin vaihtamaan kentältä tunnin pelin jälkeen.

– Hänellä on rasitusvamma nilkassa, mutta ei mistään vakavammasta kyse, Korkeakunnas selventää.

Kauaa ei Liigacupin mestaruutta ehditä juhlia. Kauden alku on jo oven takana.

– Huomenna on normaalin ohjelman mukaan vapaapäivä, mutta ei pojat kovin kauan sauno. Maanantaina edessä on kahdet harjoitukset. Tänään voidaan vähän nauttia ja iloita siitä, että olemme oikealla tiellä. Nuoret miehet osoittaneet, että pystyvät tällä tasolla pelaamaan. Auttaa, että saadaan onnistumisia alle. Se on kuin rahaa pankkiin laittaisi, Korkeakunnas päättää.