placeholder

Korkeakunnas: ”Identiteetti rupeaa löytymään”

FC Lahti kukisti Liigacupin alkusarjan toisessa ottelussa FC Interin lukemin 2-1. Mukkulan kuplahalliin ottelua seuraamaan saapunut yleisö sai todistaa Mikko Hauhian ja Jasse Tuomisen maaleja. Interin osumasta vastasi rangaistuspotkusta Guy Gnabouyou.

Kuhnureiden päävalmentaja Toni Korkeakunnas oli tyytyväinen ottelun antiin, mutta muistutti prosessin olevan vielä pahasti kesken.

– Olen todella tyytyväinen. Astetta kovempi vastustaja kuin viimeksi ja taas pystyttiin voittamaan. Tietysti paljon on vielä korjattavaa, mutta paljon hyviä elementtejä. Joukkue on sisäistänyt sen tavan, millä pelataan. Edelleen meillä on hyökkäyspelin rytmin kanssa tekemistä. Meillä on positiivinen joukkue ja rohkeita pelaajia hyökkäyksessä, jotka lähtevät haastamaan ja uskaltavat tehdä sitä. Vielä paremmin pitäisi lukea ne hetket, milloin olisi sen hitaamman hyökkäyksen aika. Mehän ollaan vasta nyt aloiteltu, silleen en ole hirveän huolissani. Ennen kaikkea olen hirveän tyytyväinen joukkueen peli-ilmeeseen ja tahtoon toteuttaa niitä asioita, joita me yhdessä sovitaan. Yhtenäinen ja harmoninen esitys, Korkeakunnas sanoo.

Ensimmäisen puoliajan lopussa Lahdelle sattui heikompi hetki ja Inter kapusi rinnalle.

– Ensimmäisellä puoliajalla oltiin jo asennoiduttu korkeaan prässiin, mutta ei oltu niin yhtenäisiä. Se oli semmoinen välimallin prässi. Sattui huono hetki, missä pallo osui (Boris) Tatarin leukaan ja siitä tuli rangaistuspotku. Siinä oli jo Interillä painostusta vähän pidempään. Se johtui siitä, että me ei maltettu puolustaa yhtenäisesti ja kun saimme pallon, saatiin se alhaalla ja oltiin niin hajalla, että vain roiskittiin, Korkeakunnas selventää.

– Meidän pitää vielä tuohon enemmän saada keskikentän keskustan taitavia pelaajia mukaan. Sitä kautta pystytään pelaamaan hitaita hyökkäyksiä. Meillä on aktiiviset laitapakit, jotka haluaa hyökätä ja saadaan nekin paremmin tukemaan hyökkäyksiä, ”Toke” jatkaa.

Preseasonia on vielä pitkä tovi jäljellä, joten aihetta huoleen ei vielä ole.

– Kokonaisuudessa voi olla tyytyväinen ajankohtaan nähden. Se identiteetti rupeaa löytymään, Korkeakunnas miettii.

Vasta vähän aikaa Kuhnureiden matkassa ollut brasilialainen keskikenttäpelaaja Bonilha kellotti vyölleen lähes täyden ottelun ja pärjäsi mallikkaasti.

– Roppakaupallinen onnistujia, jotka ottavat ensiaskelia näissä ympyröissä. Bonilhalla on nyt kaksi treeniä alla ja pystyi jo tällaiseen esitykseen tällä varoitusajalla. Se oli lupauksia herättävä esitys, Korkeakunnas kehuu.

Pelikentiltä tovin sivussa ollut Duarte Tammilehto parantelee vaivaansa vielä ainakin ensi viikon.

Ensi viikolla Lahden riveissä saatetaan nähdä uusi testipelaaja.

– Yhtä brassihyökkääjää on kartoitettu ja venäläisen laiturin pitäisi tulla ensi viikolla testiin, Korkeakunnas kertoo.