placeholder

Korkeakunnas: Hyvin opettavainen vuosi

FC Lahti sijoittui kauden 2016 päätteeksi kahdeksanneksi. Kauden viimeisestä ottelusta Kuhnurit onnistuivat ottamaan voiton, kun VPS kaatui vieraskentällä lukemin 1-0.

Lahti pelasi tasapainoisen ja kypsän ottelun alkuvihellyksestä loppuvihellykseen asti.

– Pelisuunnitelma piti alusta loppuun. Kaverilla oli vaarallisia tilanteita suhteellisen vähän. Meillä oli hyviä mahdollisuuksia tehdä enemmänkin, mutta viimeiset ratkaisut karkailivat vähän. Kaiken kaikkiaan olen erittäin tyytyväinen tuohon peliin, päävalmentaja Toni Korkeakunnas kertaa.

Lahti aloitti kauden kohtalaisesti, mutta kesällä oli vaikeampaa. Syksy meni puolestaan vahvasti myötätuulessa.

– Loppukauden yhdeksästä pelistä 16 pistettä, se on Suomen mestaruus vauhtia. Vaikeiden vaiheiden jälkeen nuori joukkue oppi tavoille ja pelasi hyvää jalkapalloa. Fareed Sadatin ja Paavo Voutilaisen nousu aikaisemmin hyvälle liigatasolle nousseiden Santeri Hostikan, Mikko Kuninkaan ja Jasse Tuomisen ohelle olivat isoja investointeja ensi kaudelle. Pavel Osipov paransi koko ajan, maalivahdista (Aleksandr Vasjutin) puhumattakaan, ”Toke” miettii.

– Hyvin opettavainen vuosi, tässä on itse kukin saanut oppia. Sijoitukseen ei voi olla tyytyväinen, mutta nuorten esiinmarssiin ja syksyyn voi olla. Ollaan ensi kautta ajatellen hyvässä tilanteessa. Valitsemamme tie näyttää toimivan ihan hyvin, vaikka menestys ei tule välttämättä ihan heti, Korkeakunnas jatkaa.

VPS-peli oli joukkueen viimeinen tapahtuma hetkeen, sillä nyt pelaajat vetäytyvät lomailemaan.

– Marraskuu on lomakuu, myös ensi viikko lomaillaan. Nuorten pelaajien osalta fysiikka- ja yksilövalmennus käynnistyy. 5. joulukuuta palataan harjoituksiin, jolloin harjoitellaan kahden viikon pätkä ja sitten rauhoitellaan kaksi viikkoa, Korkeakunnas valaisee.

Korkeakunnas lähtee piakkoin Yhdysvaltoihin etsimään sopivia pelaajia ensi kauden joukkueeseen. Brasilian reissun Korkeakunnas tekee vasta keväällä.

– Helmikuussa tulee tauko, menen sitten käymään Brasiliassa. Silloin tiedetään, mitä ne tarpeet on siinä vaiheessa. Jenkeissä käyn katsomassa leiriä, minne on kutsuttu valikoitunut porukka, Korkeakunnas kertoo.