placeholder

Korkeakunnas: ”Hyvää oppia”

FC Lahti kärsi tiistaina Tallinnassa pelatussa ottelussa niukan tappion FC Levadialle lukemin 1-2. Lahden ainokaisen viimeisteli Jasse Tuominen ja Levadialta maaliin asti pallon onnistuivat toimittamaan Andreas Raudsepp sekä Jevgeni Kobzar.

Kuhnureiden päävalmentaja Toni Korkeakunnas piti ottelua hyvänä oppina nuorelle joukkueelle.

– Se oli vauhdikas ja kovaotteinen peli. Nämä ovat arvokkaita pelejä. Meiltä ensimmäiset 20 – 30 minuuttia varsin hyvää ja sujuvaa peliä. Saatiin maalikin aikaiseksi. Sitten kotijoukkue sai paremmin juonesta kiinni ja oli hallitseva osapuoli ensimmäisen jakson loppupuolella. Maalit annettiin aika heppoisesti. Ensimmäisessä maalissa olimme pujottelukeppeinä ja toisessa maalissa maalinedustassa miesvartiointi petti, Korkeakunnas kertoo.

– Vastustajalla alkaa viikon päästä sarja, joten ollaan eri tilanteessa vielä. Saatiin tiukka viikko alle. Hyvää oppia meidän nuorelle joukkueelle vauhdin ja kovuuden puolesta. Oli varsin salliva linja. Tuntuu, että aina kun mennään Suomen rajan ulkopuolelle, sallitaan kovempi linja. Pilli soi aika herkästi Suomessa verrattuna kv-peleihin, ”Toke” jatkaa.

Yksittäisistä pelaajista suurin onnistuja oli joukkueen kuopus Paavo Voutilainen.

– Nuori Paavo pelasi koko pelin topparina todella mallikkaasti. Kypsää pelaamista ja osoitti hyvän pelin lisäksi johtajuutta. Ohjasi peliä ja oli isossa roolissa. Oli meidän parhaita ellei jopa paras. Rohkaiseva esitys. Paavo antaa tosissaan semmoisia näyttöjä, että on valmis pelaamaan kovia pelejä, Korkeakunnas suitsuttaa.

Joukkueesta löytyi myös muita onnistujia.

– Aholan Paavo tuli toisella puoliajalla todella pirteästi laitapuolustajaksi. Jasse teki taas hienon maalin, johon Mikko Kuninkaalta oivaltava syöttö. Tärkeätä, että Jasse osuu. Ensimmäisellä puoliajalla pelasi oudossa roolissa piikissä ja kun pääsi 10-paikalle toisella puoliajalla, niin oli koko ajan vaarallinen. (Pyry) Kärkkäinen ja (Aleksi) Paananen pelasivat keskiakselilla luotettavasti, Korkeakunnas jakaa kehuja.

Nyt joukkue vetäytyy viikon mittaiselle lomalle ja sen jälkeen alkaa valmistautuminen huhtikuussa siintävään liigakauden avaukseen.

– Nyt huilataan viikko ja sitten alkaa pari viikkoa tiukempaa jaksoa. Sitten kolmisen viikkoa vähän kevennettyä. Liigaan valmistautuminen alkaa todenteolla. Kokeilut on nyt tehty ja aletaan hiomaan, Korkeakunnas päättää.

FC Lahti;

Tuominen

Mujunen; Hauhia (75´ Karttunen), Kärkkäinen, Voutilainen, Tatar (67´ Ahola); Hostikka (67´ Kauppinen) Kuningas, Paananen, 67 Sesay (45´ Multanen), Bonilha (64´ Sadat); Tuominen