placeholder

Korkeakunnas: ”Hyvä harjoitusviikko alla”

FC Lahti pelaa kauden 2016 ensimmäisen kotipelinsä maanantaina, kun se isännöi Kisapuistossa Helsingin IFK:ta.

Kuhnureiden päävalmentaja Toni Korkeakunnas on odottavissa tunnelmissa ensimmäisen kotiottelun alla.

– Totta kai odottavat ja innostuneet tunnelmat, että päästään avaamaan pelit kotona. Jossain määrin arveluttaa, kun takana on vain yksi nurmikokemus ja huomenna edessä toinen. Tilanne on mikä on. Sitä ei voi liikaa miettiä. Otteluun on valmistauduttu hyvin. Meillä on ehjä ja hyvä harjoitusviikko alla, Korkeakunnas kertoo.

Lahden kauden avausottelu FC Interin vieraana päättyi 1-1 –tasapeliin. Sen jälkeen joukkue on ehtinyt viilata kuvioitaan reilun viikon verran.

– Omaa tekemistä ja pelaamista on hiottu. Loppumetreillä on liittynyt pelaajia riviin. Edelleen on tiivistetty ja käyty omaa pelaamista läpi. Aika kovaa jopa harjoiteltu. Meille hyvä ja tärkeä viikko tulevaa otteluruuhkaa ajatellen. Pelaajat löytävät toisiaan koko ajan paremmin ja tiedetään toisten vahvuudet. Selkeä käsitys omasta pelaamisesta, meillä on nopea joukkue ja niitä vahvuuksia pitää pyrkiä käyttämään, Korkeakunnas miettii.

Tulevalla viikolla Lahdella on edessä kolme ottelua. Maanantain HIFK – kotiottelun jälkeen tie vie torstaina IFK Mariehamnin vieraaksi Suomen Cupin kuudennen kierroksen otteluun ja sunnuntaina matkakohteena on Kuopio.

Kierrätystä pelaajistossa on väkisinkin tulossa viikon aikana.

– Ei se huomenna varmaan näy. Nyt tähän peliin valitaan ne, jotka ovat olleet terävämpiä ja ketkä sopivat tähän peliin. Olen miettinyt sitä torstainkin kokoonpanoa, tulee vaihtuvuutta kun pelataan taas sunnuntaina. Suurin osa meidän pelaajista tulee tämän viikon peleissä kentällä esiintymään, ”Toke” uskoo.

HIFK on saalistanut kauden kahdesta ensimmäisestä ottelustaan kolme pistettä. Sarja-avauksessa HIFK onnistui voittamaan vieraskentällä PK-35:n lukemin 2-0, mutta punanutut joutuivat nöyrtymään viime torstaina Interille kotistadionillaan 1-2 päättyneessä ottelussa.

Voittoresepti on lahtelaisleirissä laadittu tarkkaan.

– Aika tarkkaan HIFK on skoutattu. Sarjan kokenein joukkue keski-iältään. Yhtenäinen ja fyysinen joukkue. Jos saa hyvän flown, vaikea heitä on voittaa. Se on varmasti yksi asia, ei anneta hyvää fiilistä. Meidän tulee pitää heidät mahdollisimman vähän pallossa, yrittää pitää vauhtia yllä ja määritellä pelin tempo. Pystypainissa ei pärjätä. Olosuhteet ovat yksi asia, mikä pitää huomioida. Selkeä ajatus miten halutaan pelata, Korkeakunnas arvioi.

Joukkueen pelaajatilanne on ottelun alla erinomainen.

– Euller on vetänyt loppuviikon jo joukkueen mukana, mutta on vielä tässä pelissä sivussa. (Jussi) Länsitalo tulee ensi viikolla mukaan, Korkeakunnas valaisee.

FC Lahti – HIFK 18.04.2016 klo 18.30 @Kisapuisto