placeholder

Korkeakunnas: Huomenna suuren muutoksen pitää alkaa

FC Lahden kehno vierassaldo sai jatkoa keskiviikkona Ilvestä vastaan, kun se joutui kotimatkalle 0-2 tappio niskassaan. Ilveksen maalit merkattiin Antti Hynysen ja Mikael Soisalon nimiin.

Kuhnureiden päävalmentaja Toni Korkeakunnas valitteli joukkueen jouduttua vieraskentällä jälleen takaa-ajoasemaan.

– Tasainen peli kaikkien tilastojenkin valossa. Taas se meidän perisynti, että ensimmäinen tilanne ja helähti omissa. Hetkittäinen lamautuminen ja heti toinen perään, kyllä se vaikeaksi menee, Korkeakunnas manaa.

Korkeakunnas kaipaa omiltaan kumpaankin kenttäpäätyyn lisää röyhkeyttä.

– Se iso ongelma tällä hetkellä on se, että röyhkeys ja itseluottamus puuttuu kummassakin boksissa. Liian helposti meille tehdään. Hyökkäysalueelle päästään hyvin rakentelemaan ja alueelle, mutta sitten me vielä syötellään. Puuttuu sellainen röyhkeys ja suoraviivaisuus, halu mennä tekemään maaleja ja halu saada ratkaisuja aikaan, Korkeakunnas näkee.

Maalinsuulla ensimmäistä kertaa tällä kaudella pelasi Miikka Mujunen, jota ei ollut syyttäminen Ilveksen maaleista.

– Maalit oli niin hyviltä paikoilta tehty, ettei missään tapauksessa Mujusella osaa eikä arpaa maaleissa. Eikä ollut mitään ylimääräistä touhottamista. Ihan rauhallinen ja hyvä esitys, ”Toke” arvioi.

Joukkueella on alla nyt jo kolme tappiota. Jo tulevana lauantaina tarjoutuu mahdollisuus kääntää kurssi, kun PK-35 saapuu Kisapuistoon vierailulle.

– Meidän pitää varmaan tehdä nyt jotain kivaa tai jotain tosi epämukavaa. Jollain tapaa pitää ravistella ja herätellä. Otetaan huomenna vähän pidempi palauttava harjoitus ja käydään asioita läpi. Yritetään saada itseluottamuksen vireitä joukkueeseen, turha tässä on ruveta puristelemaan. Puolustuspelaamisessa on ollut nähtävissä arkuus, semmoinen jätkämäisyys meidän pitää löytää. Huomenna sen suuren muutoksen pitää alkaa. Ei auta odotella, toivoa ja hymistellä, että kyllä se sieltä tulee, Korkeakunnas paaluttaa.