placeholder

Korkeakunnas: ”Hölmöiltiin kaksi pistettä pois”

FC Lahti jäi kauden 2016 kotiavauksessaan 2-2 –tasapeliin HIFK:iä vastaan.

Lahti oli pitkään voitossa kiinni, mutta vieraat nousivat aivan pelin viime hetkellä tasoihin. Kuhnureiden päävalmentaja Toni Korkeakunnas manasi suojattiensa heikkoa erikoistilanteiden puolustamista.

– Meille on nyt tehty kolme maalia, kaksi pitkästä sivurajaheitosta ja yksi puolen kentän vapaapotkusta. Voisi kai sanoa, että meidän boksipelaaminen on aika heikkoa. Ihan itse hölmöiltiin kaksi pistettä pois, Korkeakunnas harmittelee.

Päävalmentajan mielestä joukkue hyökkäsi liian suoraviivaisesti. Peliä olisi pitänyt pystyä myös ajoittain hallitsemaan ja hyökkäämään hitaammallakin rytmillä.

– Johtoasemassa pitäisi pystyä pelaamaan järkevämmin. Liian nopealla rytmillä hyökätään. Pitäisi rauhoittaa ja uskaltaa, vaikka kenttä oli mikä oli. Kärkipelaajat juoksivat itseltään jalat alta. Nyt ei voi syyttää työnteon puutteesta, mutta pitäisi rytmittää sitä tekemistä paremmin. Nyt oltiin koko ajan menossa, Korkeakunnas näkee.

Lahdella oli mahdollisuudet tappaa peli toisella puoliajalla.

– 2-1 –tilanteessa meillä oli erinomaisia pelin kääntöjä, olisi voitu hyvinkin niitata 3-1. Useampi hyvä aihio, mutta ei oltu tarpeeksi kylmäpäisiä. Ihan turhaan annettiin sivurajaheittoja, siitähän ne tilanteet tuli käytännössä. Tappioltahan tämä maistuu, ei voi kiistää, ”Toke” sanoo.

Harjoituskaudella vahvasti esiintyneet nuoret Santeri Hostikka ja Jasse Tuominen vastasivat Lahden maaleista. Ivan Solovjev puolestaan alusti molemmat maalit, samoin kuin joukkueen kauden ensimmäisen maalin Turussa.

– He jatkavat sitä, mitä he ovat koko talven tehneet, ei tule minulle yllätyksenä. Solovjev on alustanut meidän kaikki maalimme, joten ihan hyvä on myös sisääntulonsa, Korkeakunnas sanoo.

Solovjev otti pelin aikana useampaan otteeseen osumaa ja joutui pelin loppupuolella tulemaan vaihtoon.

– Teki hyvin töitä. Vaikka on luova pelaaja, niin tekee hyvin hommia molempiin suuntiin. Arvokas pelaaja, Korkeakunnas kehuu.