placeholder

Korkeakunnas: ”Hienoa olla voittoputkessa”

FC Lahti kaatoi sarjanousija Ilveksen sunnuntaina komeasti lukemin 3-1.

Viime kierroksella Kuhnurit kukistivat kotonaan SJK:n lukemin 1-0, joten Ilveksestä napattu voitto oli toinen perättäinen. Lahden päävalmentaja Toni Korkeakunnas oli onnellinen mies ottelun jälkeen.

– Hienoa olla voittoputkessa, siitä on aikaa, Korkeakunnas heittää.

Ilves kaatoi Lahden Liigacupissa kahteen otteeseen ja kauden ensimmäinen kohtaaminen Tampereella päättyi keltapaitojen 2-1 voittoon.

– Olemme puskeneet Ilvestä vastaan kolme kertaa hitaasti keskeltä ja meillä oli nyt selkeä ajatus, että meillä olisi laidoilla juoksuvoimaa. Ne pelaajat, jotka pystyvät harhauttamaan 1 vs 1 tilanteessa eli Aristote Mboma ja Drilon Shala ja nousevat laitapakit, jotka haluavat hyökätä eli Hassan Sesay sekä Mikko Hauhia, ”Toke” avasi pelisuunnitelmaa.

– Aika hyvin se suunnitelma toimi ensimmäisen puoliajan alussa. Pystyttiin tulemaan laidoilta ja etenkin Shala oli hyvässä vauhdissa. Sitten meille tuli tälle kauden tyypillinen nukahdus. Passivoiduimme ennen kaverin maalia jostain kumman syystä. Tiesimme Ilveksen olevan erikoistilanteissa vaarallisia ja sellaisen jälkitilanteesta maali tulikin, Korkeakunnas manaa.

Toiselle puoliajalle Kuhnurit tulivat peliin täysin eri ilmeellä ja vajaan kymmenen minuutin pelin jälkeen peli oli jo 3-1.

– Kun menin koppiin, joukkueen kapteeni (Mikko Hauhia) piti siellä hyvin rohkaisevaa ja hyvää puhetta. Minun ei oikeastaan tarvinnut muuta kuin käydä fläppitaululla pari taktista asiaa, joissa piti parantaa. Joukkue oli hyvin lautautunut ja motivoitunut. Tuli tunne, että tämä peli me voitetaan. Päättäväinen ja hyvä esitys, Korkeakunnas kiittelee.

Maalinsuulla nähtiin ensimmäistä kertaa tällä kaudella Miikka Mujunen.

– Mujunen oli valinta maalivahdiksi, kun on esiintynyt Akatemiassa hyvin ja pysynyt terveenä. (Joonas) Merosella on ollut pieniä vaivoja, Korkeakunnas selventää.

Kentän kuningas oli liigadebyyttinsä tehnyt Mikko Kuningas. Nuorukainen alusti ensimmäisen maalin ja viimeisteli voitto-osuman upean yksilösuorituksen päätteeksi. Myös Rafaelin kauden avausosuma lämmitti päävalmentajaa.

– Unelmadebyytti. Pitää olla tosi iloinen meidän keltanokan ja konkarin puolesta. Tärkeät osumat molemmille. Nämä ovat tälläisiä kivoja amerikkalaisia ”dream storyja”, joita joskus sattuu kohdalle, Korkeakunnas myhäilee.

– Etukäteen itse mietin, että unelmani tästä pelistä olisi; pelattaisiin nollapeli, voitettisiin 2-0 ja Mikko Kuningas sekä Rafael tekisi maalit. Aika lähellehän se meni, Korkeakunnas jatkaa.

Peliaikaa nuorelle miehelle on luvassa näillä otteilla jatkossakin.

– Kovaa haastetta heittää meidän kokeneille pelaajille, Korkeakunnas sanoo.

– Hän pystyi aloittamaan harjoittelun vasta maaliskuun puolessä välin. Nyt on ajettu kakkosdivisioonassa miesten peleihin. Ensin meni sielläkin ihmetellessä. Akatemian päävalmentaja Jari Vento sanoi, että on ollut viimeiset kuusi peliä heidän ”kuningas”. Ilman loukkaantumisiakin debyytti olisi tullut ihan lähiaikoina. Nyt meni niin kuin Strömsössä, Korkeakunnas päättää hymyillen.