placeholder

Korkeakunnas: Hienoa, että saatiin kotiottelu!

FC Lahti selvitti keskiviikkona tiensä Suomen Cupin välieriin kukistettuaan vieraskentällä ykkösessä pelaavan FC Jazzin lukemin 1-0. Torstaina oli vuorossa välierien arvonta ja arpa heitti Lahden vastustajaksi HJK:n. Peli pelataan ensi torstaina kello 18.30 alkaen Lahden Stadionilla.

Päävalmentaja Toni Korkeakunnas iloitsi saadusta kotiedusta.

– Sillä tavalla hienoa, että saatiin kotiottelu. Kierretty kaikki kierrokset ympäri Suomea. Nyt pystytään tarjoamaan yksi huippuottelu lisää Lahdessa. Mikään joukkue ei sytytä lahtelaisia enemmän kuin HJK. Kaikki joukkueet pitää voittaa kuitenkin voittaa, jos haluaa Cupin voittaa, Korkeakunnas miettii.

– Aika paljon on reissattu viime aikoina. Nyt on kolmen ottelun vierasputki menossa. Kesäkuun lopuksi saadaan kaksi kotiottelua, Korkeakunnas jatkaa.

Ensi perjantaina Suomessa vietetään juhannusta, joten pelaajat pääsevät HJK-pelin jälkeen hetkeksi loman viettoon.

– Kolmen päivän juhannusvapaat torstain jälkeen. Sitten on taas seuraavalla viikolla peli PS Kemiä vastaan. Taas revanssihenkinen kamppailu, kosto on suloinen, Korkeakunnas sanoo.

Tulevana lauantaina Kuhnurit matkustavat Helsinkiin HIFK:n vieraaksi. Stadilaisten kausi ei ole ollut ruusuilla tanssimista, sillä he löytyvät tällä hetkellä sarjataulukon viimeiseltä sijalta. Syyt HIFK:n kyntämiseen on Korkeakunnaksella tiedossa. Huonoista tuloksista huolimatta HIFK:n joukkueesta löytyy paljon laatua.

– Tietysti heillä oli vaikea preseason, kun oli loukkaantumisia paljon. Kokeneemmilla pelaajilla kestää vähän pidempään toipua kuin nuorilla. Heillä ei ole ollut ideaali kokoonpanonsa montaa kertaa käytössä. Sarjan kokenein joukkue ikänsä puolesta. Paljon todella kovia pelimiehiä. Joskus on vaikeampaa ja joskus helpompaa. Hieman suvantovaihetta menossa, Korkeakunnas näkee.

Sonera Stadium on ollut aina paha paikka vierailla, eikä siellä liiemmälti ole vierasjoukkueet juhlineet.

– Keskitytään omaan tekemiseen ja niihin asioihin mihin voidaan vaikuttaa. Siellä on yritetty tehdä semmoisia pelillisiä ja taktisia muutoksia. Ollaan valmiina ja tiedetään mitä on tulossa. Omassa tekemisessä on parannettavaa. Pallo voi olla meillä jonkin verran enemmän ja tasapainon pitää säilyä, kun menetetään pallo. Siellä on erinomainen ja iso kenttä, pallottomana pitää tehdä liikkeitä ja pallollisena olla rohkeita. Pitää löytää intohimo ja halu voittaa peli. Aika harvoin Soneralta ib voittoja tullut ja olemme varmasti motivoituneita hakemaan voitto. Ei kysellä eikä pyydetä anteeksi, vaan runtataan voitto, Korkeakunnas peräänkuuluttaa.

Pelaajatilanne on paranemaan päin. Jazzia vastaan Lahti pystyi kierrättämään pelaajistoaan ja lauantain peliin riittää tuoreita jalkoja.

– Saatiin hyvin rasitusta jaettua. Oli erilainen hyökkäyskolmikko ja heistä nuori Fareed Sadat onnistui todella hyvin. Jotain muutoksia tietysti, pyritään saamaan tuoreita jalkoja. Jani Tanska saadaan kokoonpanoon. Poissa ovat varmasti (Drilon) Shala ja (Santeri) Hostikka. Miikka Mujunen on pystynyt jo harjoittelemaan, huomenna tehdään päätös peluutuksesta, Korkeakunnas valaisee.