placeholder

Korkeakunnas: Halutaan jättää kaikki kentälle

FC Lahti kohtaa maanantaina kauden viimeisessä kotiottelussaan mestaruudessa kiinni olevan IFK Mariehamnin.

Kuhnurit lähtevät maanantain koitokseen juhlavissa tunnelmissa, sillä niin Rafaelille kuin Jussi Länsitalollekin kyseessä on uran viimeinen kotiottelu kuhnuripaidassa.

– Tietysti ihan hyvissä tunnelmissa pelin alla, nyt on seitsemän peliä ilman tappiotta. Jossain vaiheessa päätettiin, ettei enää taivuta ja se on pitänyt. Peli on kulkenut mallikkaasti, päävalmentaja Toni Korkeakunnas aloittaa.

– Kaksi hienoa kuhnuri-ikonia hyvästelee kotiyleisön, joukkue saa siitä lisää boostia. Joukkueessa on kutkuttava fiilis, äärimmäisen kova haaste edessä. Ei muuta kuin nauttimaan hyvistä syksyn peleistä. Halutaan jättää kaikki kentälle, Korkeakunnas jatkaa.

IFK Mariehamn ei turhaan pidä hallussaan sarjan kärkipaikkaa.

– Erittäin rutinoitunut, puolustaa hyvin tiiviisti joukkueena ja sen lisäksi on todella vaarallisia yksilöitä hyökkäyspäässä. Harvinainen joukkue Veikkausliigaan, että on kokenut ja pysynyt monta vuotta kasassa. Olen aina korostanut sitä, että pitää olla kärsivällinen projekteissa ja siellä on maltettu olla. Yleensä menestys ei tule sattumalta ja tämä on pitkällisen työn tulos, ”Toke” arvioi tulevaa vastustajaa.

Lahden kaikkien aikojen paras maalintekijä 99. liigaosumallaan on tietysti Rafael, joka ei liiemmälti esittelyjä kaipaa.

– Rafael on poikkeuksellinen maalintekijä. Edelleen kun tehdään harjoituksissa maaleja, niin toistoharjoituksissa hän on ylivertainen. Kaikki tietää, mikä merkitys hänellä on ollut FC Lahdelle ja lahtelaiselle yleisölle. Hän on vaatimaton ja rauhallinen kaveri. Viihtyy pukukopissa ja tulee ihmisten kanssa toimeen. Hieno persoona ja pelaaja. Tilastot ja tehot puhuvat puolestaan, Korkeakunnas kehuu.

Monipuolinen ikitaistelija Länsitalo on noussut joukkueen johtohahmoiksi ja hänen lähtönsä kirpaisee.

– Totta kai on sääli, kun mies on parhaassa iässä. Erittäin kunnianhimoinen ja älykäs kaveri joka on opiskellut pelaamisen ohella. Loukkaantumiset ovat varmasti hidastaneet jalkapallollista kehitystä. Haluaa olla paras ja menestyä, nyt sitten uudet haasteet edessä. On ihan huikea persoona ja sosiaalisesti äärimmäisen lahjakas. On ollut joukkueen kokoava voima. Huomioi kaikki pelaajat, ihmiset ja fanit. Väsynyt klisee, mutta hän on unelmien vävyehdokas. Miehellä on kaikki elämän osa-alueet hallussa, Korkeakunnas suitsuttaa.

Maanantain otteluun on luvassa hieman muutoksia SJK – ottelusta.

– Jani Tanska ei ole pelikykyinen. Hänen lisäksi sivussa ovat Boris Tatar, Hassan Sesay, Drilon Shala ja Jasse Tuominen, Korkeakunnas valaisee.

– Huomenna esitellään uusi pelaaja. Pari vuotta meillä ollut ja on ollut Akatemian johtavia pelaajia. Paavo Voutilainen on valmis näihin kinkereihin ja Rafael on huomenna totta kai avauksessa, Korkeakunnas paljastaa.

Rafael ja Länsitalo saapuvat VIP-tiloihin mahdollisimman pian ottelun päätyttyä haastatteluihin. Joten maanantaiksi on hyvä kaivaa Rafael-paidat kaapin perukoilta ja hakea siihen nimikirjoitus. Anniskelu jatkuu VIP-tiloissa myös ottelun jälkeen.

Maanantaina myynnissä on pieni keräilyerä harvinaista Rafael-mukia. Ottelun anniskelualueilla ja VIP-tiloissa on myynnissä erikoiserä FC Lahden kannattajien ja Teerenpelin yhteistyössä valmistettua Rafael-olutta. Lisäksi ottelun käsiohjelma on omistettu Rafaelille. Tämä keräilyharvinaisuus kannattaa napata talteen. Ottelunaikana videotaululla myös nähtävissä kohokohtia Rafaelin ja Länsitalon uran varrelta.

Alle 16-vuotiaiden sisäänpääsy on ilmainen vanhempien seurassa!

FC Lahti – IFK Mariehamn 17.10.2016 klo 18.30 @Lahden Stadion