placeholder

Korkeakunnas: Erinomainen päätös tälle jaksolle!

FC Lahti kohtasi perjantaina Mukkulan hallissa pelatussa harjoitusottelussa Kuopion Palloseuran. Peli päättyi 2-2 -tasapeliin. Lahden maaleista vastasivat Fareed Sadat ja Jasse Tuominen. KuPS:n osumat merkittiin puolestaan Ilmari Niskasen ja Urho Nissilän nimiin.

Niin Lahti kuin KuPS peluuttivat varsin nuorisopainotteisia joukkueita. Lahti aloitti pelin varsin vahvasti ja siirtyikin nopealla aikataululla 2-0 -johtoon. Toisella puoliajalla vierasjoukkue otti kuitenkin ohjakset käsiinsä ja nousi tasalukemiin kotijoukkueen mustan kaksiminuuttisen aikana, kun toista puoliaikaa oli pelattu reilu viisi minuuttia.

Lahtelaisluotsi Toni Korkeakunnas kertoi pelin antaneen tärkeää dataa testipelaajista.

– Tässä oli tietysti pääpaino pelaajatarkkailussa. Pojat, jotka ovat olleet tässä nyt pari viikkoa meillä testissä, niin he pelasivat ja antoivat näyttöjä. Se on selvää, että näin vähäisellä yhteisellä kokemuksella, siinä sattuu ja tapahtuu. Vahvistui kuva näistä pelaajista. Jotkut onnistuivat positiivisesti yllättäen ja jotkut eivät saaneet itsestään irti ihan sitä, mitä aiemmin. Tämä oli erinomainen päätös tälle jaksolle ja palveli tarkoitustaan, Korkeakunnas summaa.

Lahden sopimuspelaajista kentällä nähtiin Santeri Pakkanen, Kalle Taimi, Mikko Kuningas, Loorents Hertsi, Sadat, Tuominen ja Santeri Hostikka. Näistä pelaajista Korkeakunnas nosti framille Sadatin sekä Taimen.

– Fareed jatkoi siitä, mihin syksyllä jäi. Taimi näytti, että hänellä on edellytyksiä olla puolustuspäässä johtava hahmo, ”Toke” kehaisee.

Aivan kaikki testipelaajat eivät KuPS – otteluun päässeet mukaan. Heidän joukossaan mm. testipelaajien kenties meritoitunein pelaaja Igor Jovanović.

– Tässä oli pelaajia, jotka eivät päässeet tänään paikalle. Oli pientä vaivaa ja flunssaa, Korkeakunnas kertoo.

– Igorin piti olla Saksassa kotona. Tilanne on hänen osaltaan auki, hän antoi ihan hyvät näytöt. Voi olla, että ennen Joulua saadaan asiaan selvyyttä. Hän on rutinoitunut ja hyvä pelaaja, Korkeakunnas arvioi.

Valmennusjohto vetäytyy analysoimaan testipelaajien näyttöä ja niiden perusteella joillekin kenties tarjotaan sopimusta.

– Tehdään johtopäätökset tästä parin viikon testijaksosta ja katsotaan miten jatketaan. Joitakin pelaajia varmasti tästäkin porukasta tulee meille toivon mukaan jäämään, Korkeakunnas miettii.

Nyt joukkue rauhoittuu Joulun viettoon. Vuodenvaihteen jälkeen joukkue palaa harjoituskentälle täydellä teholla.

– 2.1. aloitetaan harjoitukset. Nyt ensimmäinen viikko huilataan ja sitten pojilla on pientä omatoimista harjoittelua, että ollaan valmiina henkisesti ja fyysisesti. Sitten alkaa aikamoinen rähinä, Korkeakunnas päättää.