placeholder

Korkeakunnas ennakoi kiihkeää kamppailua

FC Lahti haki viime keskiviikkona komean 4-2 vierasvoiton PS Kemistä. Voiton arvoa nostaa se seikka, että Lahti punnersi itsensä voittoon kahden maalin takaa ajoasemasta.

Lahden syyskausi on sujunut hienosti, mutta alkukaudella ja kesällä tuloksen tekeminen oli vaikeampaa. Osasyy siihen oli joukkueen kokemattomuus.

– Pelillinen ilme on ollut pidemmän aikaa hyvä. Tuntuu, että tunnelma on rentoutunut ja vapautunut. Tietyt asiat ovat automatisoituneet. Kauteen lähtiessä joukkue uusiutui paljon ja ratkaisupelaajat olivat aika kokemattomia. Itseluottamus on onnistumisien myötä nyt kasvanut ja roolit iskostuneet. Nyt tekemisestä huokuu peli-ilo, päävalmentaja Toni Korkeakunnas ruotii.

Myös harjoituskentällä Lahdella kulkee kovaa.

– Pelattiin perjantaina shadow-harjoitus kymmenen vastaan Vasjutin ja todella vähän jouduin puuttumaan siihen. Pelaaminen oli hyvin sujuvaa. Hyökkäyspään liikkeet ja ajoitukset rupeavat olemaan kohdillaan, ”Toke” sanoo.

– Puolustuspäässä tehdään edelleen turhia ja liian helppoja virheitä. Sitä pitää parantaa vielä. Puolustus toimii hyvin, mutta tehdään ihmeellisiä virheitä henkilökohtaisella tasolla. Hyvä myös, että hyökkäyspäänpelaajat ovat ruvenneet onnistumaan, Korkeakunnas jatkaa.

Maanantaina Lahteen saapuu vierailijoita Helsingistä HIFK:n muodossa.

– Niilläkin mennyt hyvin viime aikoina ja alla on kaksi voittoa. Molemmat joukkueet ovat hyvässä vireessä. HIFK on sarjan kokeneimpia ja rutinoituneimpia joukkueita. Heillä on kokeneita pelaajia, jotka pystyvät tosipeleissä pelaamaan ja tulevat varmasti taistelemaan viimeiseen hikipisaraan asti. Paljon pelaajia, jotka ovat edustaneet Lahtea ja tuttuja pelaajia toisilleen. Hyvä ja kiihkeä kamppailu edessä. Hyvä tunnelma tulee varmasti, Korkeakunnas ennakoi.

Lahtelaisten terveystilanne on ottelun varsin hyvä. Vaihtopenkiltä löytyy leveyttä ja ratkaisuvoimaa.

– Ei ole poissaoloja paitsi kuumeinen Mikko Kuningas ja pitkäaikaispotilaat. Kaikin puolin tilanne hyvä. Alkukaudella oli aika ohutta se penkki, mutta tällä hetkellä tosi vahva tilanne. Vaihdon kauttakin pystytään saamaan lisää voimaa, Korkeakunnas iloitsee.

FC Lahti – HIFK 26.09.2016 klo 18.30 @Lahden Stadion