placeholder

Korkeakunnas: ”Ei tunnu palkintoa tulevan”

KuPS kaatoi FC Lahden niukasti kotikentällään lukemin 1-0.

Tappio veti Kuhnureiden päävalmentajan Toni Korkeakunnaksen mietteliääksi pelin jälkeen.

– Kaikki muut tilastot voitettiin paitsi se tärkein. Vastustajan maalissa oli huonoa puolustamista erikoistilanteessa. Ensimmäisellä puoliajalla ei pelattu niin kuin sovittiin. Pelattiin hitaasti, oltiin aneemisia ja huonolla jalalla liikenteessä. Puoliajalla vähän juteltiin ja tehtiin pari pelaajavaihtoa. Ilme muutti täysin- Saatiin aikaiseksi hyviä tilanteita ja painetta. Maalin ja parikin olisi voinut tehdä. Ei tunnu palkintoa tulevan, Korkeakunnas kertaa.

Pekka Lagerblom täräytti toisella puoliajalla hurjan volleyn ylärimaan ja siitä pallo kimposi maaliviivan tuntumaan. Pallo näytti ylittävän maaliviivan, mutta ottelun erotuomari ei nähnyt tilannetta samoin.

– Katson tässä juuri hidastusta tilanteesta ja aika lailla maalilta näyttää. Ei auta kuitenkaan jossitella. Ei saatu, mitä oltiin hakemassa ja mikä olisi pitänyt saada. Ei auta kuin jatkaa työntekoa ja uskoa, että paikat pysytätään jatkossa kapitalisoimaan, Korkeakunnas paaluttaa.

KuPS rokotti Lahtea kulmapotkutilanteesta ja loi toisella puoliajalla parhaat tilanteensa juurikin kulmapotkuista. Viime vieraspelissä VPS iski ensimmäisen maalin juurikin kulmapotkusta.

Korkeakunnas peräänkuuluttaa asennetta kumpaankin kenttäpäätyyn.

– Käytännössä kyse on oman miehen voittamisesta. Tahto juttujahan ne on. Siinä meillä on tekemistä molemmissa bokseissa. Hyviä palloja saadaan aikaiseksi, mutta ei olla menossa sillä meiningillä, että nyt tehdään maali, ”Toke” tuskastelee.

Ensimmäisellä puoliajalla oli eroa toiseen puoliaikaan kuin yöllä ja päivällä.

– Useamminkin pelaajan olisi voinut puoliajan vaihtaa. Vaihdoista tuli se, mitä haettiin paitsi se maali. Lagerblom pelasi hyvin toisen puoliajan ja pystyi kääntämään pelin ja Matheus Alves oli vaarallinen, Korkeakunnas sanoo.

Sanotaan, että huono kenraali tietää hyvää ensi-iltaa. Ensi-ilta on luvassa viikon päästä, kun Lahti kohtaa kotonaan ruotsalaisen Elfsborgin Europa Leaguen ensimmäisellä karsintakierroksella.

– Siihen pitää kovasti katseet kääntää. Liiga on tässä tökkinyt niin, jos saataisiin kansainvälisiltä kentiltä uutta nostetta, Korkeakunnas päättää.