placeholder

Korkeakunnas: Ei tule toistumaan!

FC Lahti metsästää kauden avausvoittoaan torstaina, kun VPS saapuu vierailulle Kisapuistoon.

Viime sunnuntaina Lahti kärsi vuoden ensimmäisen tappionsa suomalaiselle joukkueelle, kun KuPS oli kotikentällään parempi päätöslukemin 2-0. Ottelun viihdearvo ei noussut missään vaiheessa kovin korkealle.

Lahden päävalmentaja Toni Korkeakunnas näki selvästi, mitkä osa-alueet eivät tuossa pelissä toimineet.

– Annettiin ne kaksi maalia. Hidastempoinen peli, missä tehtiin virheitä. Ei KuPS saanut kummemmin luotua maalipaikkoja paitsi erikoistilanteista. Ensimmäisessä maalissa erikoistilanteen jälkitilanne pelattiin huonosti ja tehtiin henkilökohtaisia virheitä. Pelattiin hitaalla rytmillä. Meillä tietyllä tavalla ei ollut päättäväisyyttä, eikä oltu sota-alueella. Suostuttiin pysymään laidalla, ei pelattu keskustan kautta. Pitää olla rohkeampia. Liikaa liikettä poikittaissuunnassa ja liian hitaasti. Pitää jatkossa löytää aukkoja vastustajan puolustuksesta taitavien pelaajiemme kautta, Korkeakunnas aloittaa.

Peli oli Lahden kolmas samalla viikolla ja se varmasti näkyi joukkueen otteissa.

– Oliko vähän huolimatonta, kun aikamoinen reissuputki oli alla. Keskittyminen ei ollut niin hyvä kuin olisi pitänyt olla. Ensimmäinen tappio suomalaiselle joukkueelle tänä vuonna, joten ei ruveta suurentelemaan asioita. Aika lailla olisi ollut 0-0 -peli ilman noita meidän puolustuspään virheitä. Uskon, että nyt on saatu vähän koota ajatuksia, Korkeakunnas miettii.

Viikon paras suoritus oli vierasvoitto IFK Mariehamnista Suomen Cupin kuudennen kierroksen ottelussa.

– Oli aikamoinen puristus hakea jatkoajalla jatkopaikka Suomen Cupissa IFK Mariehamnin vieraana. Meidän tavoite on eurokentät ja sitä kautta ollaan pykälää lähempänä. Henkisestikin meni paukkuja siihen. Ei pystytty nollaamaan sitä, eikä oltu valmiina seuraavaan. Vastaavanlaisia rypistyksiä on tulossa. Pitää ottaa opiksi. Vaisu esitys meiltä, ei tule toistumaan, Korkeakunnas sanoo.

Parannettavaa jäi siis paljon ja Korkeakunnas lupaakin otteiden paranevan VPS-otteluun.

– Tiedetään mitä lähdetään parantamaan ja tullaan se tekemään. Tämän vuoden VPS laskee tekemisensä pallonhallintaan. Meidän tehtävä on ohjata pallonhallintaa sellaisille alueelle, mihin halutaan. Käyttää hyödyksi keskikentänkeskustaa, oli vähän puskemista viimeksi. Luottavaisilla ja hyvillä fiiliksillä, Korkeakunnas ennakoi.

Veikkausliigan alku on tarjonnut tuttuun tapaan ristiin pelaamista. Mitään syväanalyyseja kauden alusta on vielä turha lähteä tekemään ja sarjataulukon tuijottaminenkin on tässä vaiheessa ajanhaaskausta.

– Ympäripyöreää, aikaista tehdä vielä syväanalyysia. Suomen mestari on vielä nollilla ja jo neljä peliä pelattu. Se on tietysti mestaruustaiston kannalta mielenkiintoista. Peli kerrallaan mennään ja katsotaan sarjataulukkoa ensimmäisen kerran joskus juhannuksen jälkeen, silloin se kertoo jotain. Silloinkin pelejä on tosin jäljellä vielä paljon, Korkeakunnas tietää kokemuksesta.

Lahden pelaajatilanne ottelun alla on erinomainen. Jussi Länsitalo ja Euller todennäköisesti hakevat ensimmäiset peliminuuttinsa Akatemian paidasta, joten he eivät vielä Lahden kokoonpanossa tässä pelissä ole. Ainoa kysymysmerkki on Tomi Maanoja, joka sai KuPS-ottelussa iskun polveensa.

FC Lahti – VPS 28.04.2016 klo 18.30 @Kisapuisto