placeholder

Korkeakunnas: ”Ei ruveta ahneeksi”

FC Lahti pelasi torstaina IF Elfsborgin kanssa 2-2 tasapelin varsin viihdyttävän kamppailun jälkeen.

Elfsborg sai Lahden päävalmentajalta Toni Korkeakunnakselta tunnustusta, mutta myös omat suojatit saivat kiitosta otteistaan.

– Vastassa oli niin kova joukkue kuin ennakkoon ajateltiinkin, mutta onnistuttiin aika hyvin siinä, mitä lähdettiin tavoittelemaan. Alun hermoilun jälkeen noudatettiin suunnitelmaa aika hyvin, Korkeakunnas sanoo.

Korkeakunnas harmitteli päästettyjä maaleja.

– Harmittaa ne maalit, ne tuli vähän halvasti. Ensimmäinen maali olisi ollut estettävissä ja toisessa kävi pieni kömmähdys. Tunnin pelin jälkeen meidän pelaaja lähti vaihtamaan kenkiään ja pelasimme vajaalla. Siinä sitten höntyiltiin ja pelattiin itsemme ulos. Toki hienosti vastustaja pelasi, Korkeakunnas harmittelee.

Lahti on kärsinyt pitkin kuluvaa kautta maalinteko-ongelmista, mutta Elfsborgia vastaan osumia syntyi jo kaksin kappalein.

– Meillä oli selkeä suunnitelma ja saimme lukuisia hyviä vastaiskuja, joista hieman paremmalla viimeistelyllä meillä olisi ollut mahdollisuuksia tehdä enemmänkin maaleja. Ei kuitenkaan ruveta ahneeksi, meillä on ollut maalinteon kanssa vaikeuksia sarjassa. Nyt tehtiin kovaa ruotsalaista joukkuetta vastaan kaksi maalia, siihen olen oikein tyytyväinen, Korkeakunnas miettii.

– Totuuden nimissä, olihan se aika vauhdikas päästä päähän peli. Vastustajallakin oli paikkoja, Korkeakunnas muistuttaa.

Ensimmäisen puoliajan lopussa Lahti oli siirtyä johtoon, kun Matheus Alves puski Drilon Shalan keskityksestä ylärimaan.

– Saatiin taas yksi ylärima merkintä lisää. Olemme niissä varmaan Skandinavian johtava joukkue, ”Toke” murjaisee.

Asetelmat viikon päästä pelattavaan toiseen osaotteluun lähdettäessä ovat kutkuttavat. Kaikki on vielä auki, vaikka Elfsborg saikin tehtyä kaksi arvokasta vierasmaalia.

– Ollaan vähän perässä toiseen osaotteluun lähdettäessä. Kopissa oli pelin jälkeen aika pettyneitä poikia. Luulen, että tämä antaa uskoa ja pontta jatkoon. Meidän tilanteessa hirveän tärkeää, että teimme kaksi maalia, Korkeakunnas päättää.