placeholder

Korkeakunnas: ”All in”

FC Lahti kohtaa tulevana lauantaina Liigacupin finaalissa SJK:n. Finaali pelataan Seinäjoella Wallsport Areenalla ja se alkaa kello 16.00. Ottelu on nähtävissä myös ISTV:n välityksellä.

Kuhnureiden päävalmentaja Toni Korkeakunnas pitää hallitsevan Suomen mestarin kohtaamista loistavana tason mittaajana nuorelle joukkueelleen.

– Hieno mittari meille. Pelata hallitsevaa Suomen mestaria vastaan, joka on entisestään vahvistunut ja budjetit kasvaneet. Meillä on ollut toisenlainen kehitys, kun joukkue on nuorentunut. Kiva nähdä, missä ollaan kun verrataan suomalaiseen absoluuttisen kärkeen. Nuoret pelaajamme ovat vastanneet hyvin heille heitettyihin haasteisiin. Nyt on pykälää kovempi vaatimustaso. Vastassa mestari ja pelataan pokaalista, Korkeakunnas aloittaa.

– Tämä on preseasonin kruunu ja otteluun on herkullinen asetelma. Selkeä altavastaaja ollaan, kun joudutaan matkustamaan ja pelaamaan heidän hallissaan. Ollaan oltu jo kolmisen viikkoa ulkona ja hekin ovat olleet vähän paremmissa olosuhteissa, Korkeakunnas naureskelee viitaten SJK:n ulkomaanleirityksiin.

Lahti ei matkusta Seinäjoelle asti vain peruuttelemaan, vaan aikoo olla aktiivinen molempiin suuntiin pelattaessa.

– SJK pitää varmasti paljon palloa. Pitää olla huolellisia ja jaksaa puolustaa. Olla aktiivinen ja rohkea, kun meillä on pallo. Pelkillä suunnanmuutoksilla ei pärjää. Jatketaan talven teemaa eli yritetään olla se aloitteellisempi joukkue, niin puolustus kuin hyökkäyssuuntaankin. Laitetaan ”all in” ja katsotaan, mihin se riittää, Korkeakunnas paaluttaa.

Sarjakausi alkaa Lahden osalta noin kolmen viikon päästä. Joukkueharjoituksissa viilaillaan vielä yksityiskohtia kuntoon.

– Pelillisiä ja taktisia asioita käydään paljon läpi. Tässä kohtaa isommat kokonaisuudet pitäisi olla kaikille selvää. Enemmän hiotaan nyansseja ja yksityiskohtia. Hyökkäyspelaamisen osalta varsinkin nyt, kun on selvillä ketkä pelaavat. Pääsiäiseen asti mennään harjoitusten osalta kaksi kertaa päivässä. Harjoituksen kestot ovat lyhempiä ja kaikki tekeminen tehdään terävästi, ”Toke” valaisee harjoitusten sisältöä.

Korkeakunnas on ollut tyytyväinen kuluneeseen harjoituskauteen. Nuoret pelaajat ovat menneet silminnähden eteenpäin ja fyysisen valmentajan Toni Huuhkan panos on ollut huomattava.

– Olen nauttinut tästä preseasonista. Nuorten kehitys on ollut rohkaisevaa. He ovat adoptoineet asioita ja kehitystä on tapahtunut viikoittain. Fyysinen harjoittelu on ihan eri tasolla kuin viime vuonna, kun on kaveri kokopäiväisesti koordinoimassa ja valvomassa sitä. Pelaajat ovat viime kauden jäljiltä kehittyneet ja valmiimpia liigaan. Pari viimeistä viikkoa näytti, että selvittiin ilman sen kummempia vammoja, vaikka mentiinkin äärirajoille. Olemme fyysisesti valmiimpia kuin viime vuosina. Valmentaminenkin on tiimityötä. Nyt on ollut enemmän jäseniä ja kukin omalla vahvuusalueellaan, Korkeakunnas myhäilee.

Pitkäaikaispotilaiden osalta kuntoutus etenee kulissien takana pienistä takapakeista huolimatta.

– Duarte (Tammilehto) oli tänään (torstaina) ensimmäistä kertaa rivissä ja veti lähes täysillä. On tulossa sieltä, mutta edetään rauhassa. On jo liigakauden avauksessa mukana varmasti, koska hänellä on hyvät pohjat olemassa. (Jussi) Länsitalolla polvi keräsi nestettä ja se tähystettiin. 2-3 viikkoa menee ennen kuin on täysillä mukana. Euller menee perjantaina kontrolliin. On ollut ilman kontaktia pallollisissa harjoituksissa. On jo jollain tavalla huhtikuussa mukana, jos kaikki menee hyvin, Korkeakunnas päivittää loukkaantumistilannetta.

Suomen Cupissa onnetar arpoi Lahden viidennen kierroksen otteluvastustajaksi viime vuoden tapaan MPS/Atletico Malmin.

– Olisi paljon huonomminkin voinut käydä. Esimerkiksi Seinäjoki ja Kemi kohtaavat toisensa. Ei väheksyttävä vastustaja missään nimessä. Viime vuonna voitettiin 2-0. Urheilullinen kolmosen porukka. Ei mikään läpihuutojuttu, pitää valmistautua hyvin, Korkeakunnas tietää.