placeholder

Korkeakunnas: ”All in”

FC Lahti matkusti keskiviikkona Ruotsiin Boråsiin. Torstaina se kohtaa Europa Leaguen ensimmäisen karsintakierroksen toisessa osaottelussa IF Elfsborgin. Lahden Stadionilla pelattu ensimmäinen osaottelu päättyi 2-2 tasapeliin.

Keskiviikkona aamupäivällä tavoitettu Lahden päävalmentaja Toni Korkeakunnas kertoi joukkueen ohjelmasta.

– Meillä on tässä kohta lounas ja videopalaveri iltapäivällä. Käydään edellistä kohtaamista klippien voimalla läpi. Katsotaan, että mitä korjataan. Kuudelta mennään Borås-areenalle vähän treenailemaan, hyvin kevyet treenit. Totutellaan alustaan. Huomenna aammulla syödään ja käydään kävelyllä. Päivällä on ottelupalaveri. Siitä lounaalle ja sen jälkeen levätään. Sitten jo pelataankin. Pelin jälkeen illalliset ja perjantai aamuna takaisin, Korkeakunnas avaa lahtelaisten ohjelmistoa.

Kuhnurit pelasivat tasapäisen ensimmäisen osaottelun Elfsborgia vastaan, mutta parantamisen varaa jäi. Maanantaina Lahti otti tärkeän kotivoiton SJK:sta lukemin 1-0.

– Voittamisen jälkeen elämä on helpompaa, se vapauttaa tunnelmaa. Edellisessä kohtaamisessa Elfsborgia vastaan ei oltu meidän peliin täysin tyytyväisiä kuitenkaan. Kaikille jäi tunne, että pystytään parantamaan, Korkeakunnas sanoo.

– Aika tarkkaan on vastustaja analysoitu. Meillä on mahdollisuudet, mutta pitää onnistua 100%. Luottavainen fiilis, all in. Ei ole hävittävää. Olemme selkeästi altavastaajia ja täällä kovat paineet, ”Toke” tietää.

Lahti ei voi lähteä vieraskentälle vain puolustamaan, vaan sen on pystyttävä myös hyökkäämään monipuolisesti.

– Tilanteenvaihdoissa pitää olla hereillä ja olla vielä päättävisempiä, kun päästään nopeasti hyökkäämään. Ajoittain pitää pystyä pitämäänkin palloa. Pari viimeistä peliä on puolustettu hyvin ja se korostuu taitavaa vastustajaa vastaan, ”Toke” tietää.

– Erikoistilanteissa ja nopeissa vastahytökkäyksissä on ne mahdollisuudet, Korkeakunnas jatkaa.

Näillä näkymin on mahdollisuuksien rajoissa, että Lahti pääsee peliin parhaalla miehistöllään.

– (Henri) Toivomäki on täydessä pelikunnossa. (Pekka) Lagerblom veti eilen omiaan ja hänen pelikuntonsa ratkeaa myöhemmin, Korkeakunnas päättää.