placeholder

Korkeakunnaksella sotasuunnitelmat valmiina HJK-peliin

FC Lahti matkustaa sunnuntaina hallitsevan Suomen mestarin vieraaksi. Lahden päävalmentaja Toni Korkeakunnas uskoo HJK:n olevan kukistettavissa.

– Tulokset eivät ole olleet toivottavia, mutta pelillisesti olemme pelanneet hyvin. Luottavaisin fiiliksin lähdetään haastaamaan voittamattomana pidettävää kuusinkertaista suomenmestaria, Korkakunnas paaluttaa.

– On selkeä suunnitelma ja käsikirjoitus siitä, miten iso yllätys olisi mahdollista. Ollaan pari päivää valmistauduttu. Hyvä alusta, pystyy pelaamaan maata pitkin. Tiedetään ketä HJK:lla on ja ketä meillä on. Sitä kautta hioutuu suunnitelma, ”Toke” jatkaa.

Lahden pelaamisessa on ollut paljon hyvää, mutta kehitettävääkin löytyy.

– Oma pelaaminen on ollut ihan hyvällä tasolla. 36 laukausta kahdessa ensimmäisessä tosipelissä. Puolet niistä kohti maalia. Enemmän maaleja olisi noista pitänyt tehdä kuin kaksi. HJK:ta vastaan korostuu huolellisuus ja kylmäpäisyys ratkaisuissa. Ei saada luotua välttämättä yhtä paljon paikkoja kuin aikaisimmissa kahdessa pelissä, Korkeakunnas tietää.

– Erikoistilanne pelaamiseen pitää kiinnittää huomiota, HJK teki kaksi erikoistilannemaalia Rovaniemellä ja meille KuPS uitti yhden maalin keskiviikkona. Yksi selkeitä kehityskohteita, Korkeakunnas korostaa.

Petri Pasasen ja Pekka Lagerblomin pelaaminen selviää tänään. Muuten Korkeakunnaksella pitäisi olla kaikki muut käytettävissään.

– Heidän pitää olla täydessä kunnossa ennen pelaamista, ei ruveta riskeeraamaan, Korkeakunnas sanoo.

Lahden vahvuudessa on viime ajat ollut näyttöjä antamassa suomalais-kongolainen Aristote Mboma. Mboma on edustanut Veikkausliigatasolla FC Honkaa, jossa pelasi kolme liigaottelua viime kaudella. Debyyttipelissään Mboma onnistui maalinteossa juurikin HJK:ta vastaan. Hongasta tie vei unkarilaiseen Ujpestiin. Mboma purki sopimuksensa kuitenkin talvitauon jälkeen ja päätti palata Suomeen.

Hyökkääjänä viihtyvän Mboman näytöt Lahdessa ovat jääneet toistaiseksi vähiin nilkkavamman takia.

– Hän on muuttanut Lahteen ja toistaiseksi mukana. Hän on ollut kaksi viikkoa mukana ja sen aikana yhdet täysipainoiset treenit. Loukkasi nilkkansa Akatemian pelissä, Korkeakunnas kertoo.

Korkeakunnas pitää Mbomaa erittäin kiinnostavana tapauksena.

– Todella kiinnostava pelaaja. Hyvä poika, Korkeakunnas ilmaisee kiinnostuksensa.

Lahden paidassa kulttimaineeseen nousseessa Tucossa ja Mbomassa on Korkeakunnaksen sanojen mukaan paljon yhtäläisyyksiä.

– Uusi ”Tuco”. Paljon samaa, Korkeakunnas päättää.