placeholder

Konsta Hietanen FC Lahden Hall of Fameen

Kuusysin kasvatti Konsta Hietanen päätti aivan pienenä, että hänestä tulee jalkapalloammattilainen. Laulajan ja näyttelijän urat jäivät taka-alalle, kun Hietanen panosti jalkapalloon. Vuonna 2003 Hietanen oli voittamassa A-nuorten Suomen Mestaruutta. Seuraavaksi kaudeksi Hietanen nousi Kuhnureitten harjoitusrinkiin.

– Se oli määrätietoinen päätös. Päätin kolmen-neljän vanhana, että jalkapallosta tulee minun ammattini. Jyrki Andelinin johdolla meillä oli huippuikäluokka Kuusysissä. Me voitimme ja Reipas oli vielä kakkonen. Itse en ollut koskaan ikäluokan paras, mutta treenasin hullun lailla. Ikäluokassa oli paljon potentiaalia, Hietanen muistelee.

Ensimmäinen täysi kausi Hietaselle miesten peleissä tuli Kuusankoskella Kakkosessa 2005. Seuraavalla kaudella mies palasi takaisin Lahteen ja teki liigadebyyttinsä toukokuussa 2006. Kahdella seuraavalla kaudella Hietanen pelasi jokaisessa liigaottelussa ja oli voittamassa kauden 2008 pronssia.

– Kuusankoskella olin perus kakkosdivarijyrä. Meillä oli hyvä joukkue ja hyvät valmentajat. Lahden ja Kuusankosken treenien ero oli hyvin pieni. Lahdessa sai sitten alleen ehjät treenikaudet ja 2008 kausi oli hyvä kausi. Pronssi oli tosi kova juttu ja yllätys, Hietanen hymyilee.

Hietanen sai myös kokea europelien huumaa Lahdessa. Tie kuitenkin vei MYPAan, jossa Hietanen oli jopa lähellä lopettaa. Kahden Anjalankoskella vietetyn kauden jälkeen hän palasi Lahteen, jossa ura päättyi komeasti Hiihtiksen iltavalaistuksessa 2013.

– Keskittyminen lähti harhailemaan ehkä vääriin asioihin. Siitä alkoi henkinen kierre, jonka ajalta en muista yhtään hyvää ottelua. Oli myös pikkuvaivoja, joiden kanssa pelasin ja siitä tuli uusia pikkuvaivoja. Ajomatkoilla MYPAn harjoituksiin mielessä rupesi pyörimään biisien tekeminen. En halunnut lopettaa huonoon kauteen. Siirryin takaisin Lahteen, koska Tommi Kautonen halusi minut ja juttelimme, että saisin enemmän vastuuta omasta fysiikastani. Ilo jalkapalloon palasi. Lopulta musiikki vei kuitenkin voiton, Hietanen kertoo.

Nykyään Hietanen ei ole tekemisissä jalkapallon kanssa aktiivisesti. Musiikkiura vie suurimman osan ajasta ja hän onkin ammattimuusikko. Heinäkuussa keikkoja kertyi 18. Peliuraansa hän muistelee lämmöllä ja valinta Hall of Fameen on iso kunnia.

– Olen itse pitänyt itseäni perusjyränä, joten ei voi oikein uskoa valintaa. Kaikki tällainen tuli yllätyksenä. Myös kannattajien vastaanotto viimeisessä pelissä oli yllätys ja jokaisen pelaajan pitäisi ymmärtää, että ihmiset ovat maksaneet näkemisestä. Kokonaisuus on isompi kuin omat peliesitykset. Peliuran viimeisen ottelun jälkeen oli fiilis, että näin sen pitikin mennä. Jos olisin tehnyt viimeisessä pelissä maalin, en olisi voinut lopettaa, Hietanen vitsailee.

Konsta Hietanen 20.7.1984

Debyytti Kuhnureissa 23.1.2004 vs. Tampere United (harjoitusottelu)

Debyyttimaali Kuhnureissa 22.2.2006 vs. FC KooTeePee (Liigacup)

Sarjaotteluita Kuhnureissa: 148

Sarjamaaleja Kuhnureissa: 13

Veikkausliigan herrasmiespelaaja 2008