Kierroskatsaus: Reippaalle kaksi voittoa

FC Lahden miesten edustusjoukkueen viikonloppu oli murheellinen. Lahti kärsi 4-0-murskatappion Kuopion Palloseuralle vieraskentällä. Lahtelaisessa jalkapallossa oli kuitenkin aihetta juhlaan, sillä yhteistyöseura Lahden Reipas nappasi kaksi kotivoittoa.

Lahden Reippaalla kuuden pisteen viikko

FC Lahden yhteistyöseura Lahden Reipas vietti kahden ottelun juhlaviikkoa. Keskiviikkona Kisapuistossa vieraili kotkalainen Peli-Karhut. Tim Martinen vei Reippaan heti ottelun alussa johtoon ja lopulta viirupaidat nuijivat PeKan lukemin 5-0. FC Lahden edustusmiehistön Berat Köse viimeisteli yhden osuman. Muista Reippaan osumista vastasivat Lirinis Haziri, Asaad Babiker ja Tomi Kult. FC Lahden edustusjoukkueen maalivahti Anton Munukka pelasi täydet 90 minuuttia, mutta ei juurikaan joutunut koskemaan palloon. Myös Daniel Koskipalo kellotti täydet minuutit. Köse puolestaan tuli vaihtoon seitsemän minuuttia ennen loppua.

Lauantaina Reipas palkitsi legendojaan juhlaottelussa ja samalla viirupaidat palkitsivat lahtelaisyleisön voitolla Kuopion Palloseuran Akatemiasta. KuPS Akatemia meni ottelussa johtoon, mutta Reipas punnersi itsensä tasoihin ja lopulta 3-1-voittoon. Lahtelaisten maaleista vastasivat Onuray Köse, Gullit Zolameso ja Lirinis Haziri.

Anton Munukka ja Daniel Koskipalo pelasivat jälleen täydet minuutit. Samuel Pasanen tuli vaihdosta kentälle noin tunnin pelin jälkeen. Koskipalo esiintyi edukseen ja nousi laitapuolustajan tontilta useaan otteeseen vaarallisesti. Pasanen puolestaan ampui kertaalleen tulisesti, mutta veto kilpistyi kuopiolaisten puolustukseen. Munukka ei mahtanut kuopiolaisten maalille mitään, mutta kertaalleen hän venyi komeaan haamutorjuntaan.

Reipas nousi kahdella voitollaan Kakkosen A-lohkossa jo toiseksi, kun runkosarja on puolessa välissä. Seuraavaksi viirupaidat matkaavat Keravalle Pallokerho Keski-Uusimaan vieraaksi. Reippaan seuraava kotiottelu pelataan lauantaina 30.7. jolloin Lahteen saapuu vierailemaan Nurmijärven Jalkapalloseura.

Kolme lahtelaista Baltic Cupissa

Suomen alle 17-vuotiaiden maajoukkue osallistui kesäkuun lopussa alkaneeseen Baltic Cupiin. Mukana Lahdesta olivat edustusjoukkueeseen kuuluvat Vilho Huovila, Akseli Puukko ja Samuel Pasanen. Turnaukseen osallistui isäntämaa Suomen lisäksi Viro, Latvia ja Liettua.

Avausottelussaan Suomi kärsi 1-0-tappion Latvialle. Pasanen ja Puukko olivat avauskokoonpanossa. Kapteeninnauhaa kantanut Pasanen tuli vaihtoon viisi minuuttia ennen loppua, Puukko puolestaan pelasi koko ottelun. Huovila vaihdettiin kentälle 25 minuuttia ennen loppua.

Toisessa ottelussa Liettuaa vastaan Huovila oli avauskokoonpanossa. Suomi voitti pelin aivan lopussa syntyneellä osumalla 1-0. Huovila pelasi 77 minuuttia. Puukko tuli kentälle vaihdosta reilu kymmenen minuuttia ennen loppua.

Turnauksen viimeisessä ottelussa Suomi murskasi Viron lukemin 6-0. Koko lahtelaiskolmikko oli avauskokoonpanossa. Huovila iski Suomen 6-0-maalin ja ampui kertaalleen myös yläputkeen. Pasanen puolestaan järjesteli Suomen 5-0-osuman taidokkaalla syötöllään. Laitapuolustajana pelannut Puukko vaihdettiin kentältä toisen jakson puolivälissä. Pasanen ja Huovila urakoivat koko ottelun.

Lue Lahden Reippaan PeKa-ottelun otteluraportti tästä ja KuPS Akatemia -ottelun raportti tästä.

Kuva: Taneli Okkonen