Kierroskatsaus: Reipas juhli 130-vuotista taivaltaan voitokkaasti

FC Lahden yhteistyöseura Lahden Reipas juhli 130-vuotista historiaansa voitokkaasti lauantaina Kisapuistossa. Myös FC Lahden juniorijoukkueet olivat tositoimissa viikonloppuna. Kisapuistossa nähtiin BSM-sarjassa jännittävä kamppailu sarjapisteistä. Hyvät otteet kentällä ovat poikineet kutsuja maajoukkueisiin.

Lahden Reipas kohtasi 130-vuotisjuhlaottelussaan Mikkelin Pallo-Kissat arvovaltaisen yleisön edessä. Katsomossa oli useita lahtelaisia maajoukkuekapteeneita eri vuosikymmeniltä ja suomalaisia pääsarjalegendoja. Ottelu oli samalla Reippaan kauden viimeinen kotiottelu.

Itse ottelussa vierailija siirtyi nopeasti 2-0-johtoon. Reipas heräsi ensimmäisen jakson lopulla ja Berat Köse kavensi taukolukemiksi 1-2. Toisella jaksolla Köse osui vielä kahdesti ja päätöslukemat 4-2 iski Tomi Kult. FC Lahden edustusmiehistön Daniel Koskipalo oli avauksessa ja pelasi ensimmäisen 45-minuuttisen. Tulos tarkoitti mikkeliläisille putoamista ensi kaudeksi Kolmoseen. Reipas päättää kautensa parin viikon päässä vierasottelulla FC Kiffeniä vastaan.

FC Lahti A vieraili lauantaina Käpylässä Käpylän Pallon vieraana. Ottelusta muodostui maalintekokilpailu. Roope Niskanen vei Lahden johtoon kolmannella peliminuutilla. KäPa kuitenkin kuittasi heti perään. Miiko Mäyränen vei lahtelaiset 2-1-taukojohtoon. Lopulta ottelu päättyi KäPan 4-3-voittoon. Asaad Babiker iski FC Lahden kolmannen maalin. Babiker pelasi täyden ottelun. Seitsemäntenä sarjassa oleva FC Lahti kohtaa seuraavaksi tulevana sunnuntaina kotonaan PK-35. Lahdella on jäljellä vielä viisi ottelua ja matkaa mitaleille on 12 pistettä.

FC Lahti B kohtasi lauantaina Kisapuiston jännitysnäytelmässä FC Espoon. Lahti hallitsi ottelua, mutta Espoo siirtyi toisen jakson alussa johtoon. Lahti onnistu tasoittamaan ottelun, kun Julius Utriainen keskitti ja Onni Hänninen puski pallon maaliin. Lahtelaiset painoivat päälle ja lopulta Utriainen pamautti vastapalloon ottelun lisäajalla. Vierailija ei kuitenkaan luovuttanut. Hamza Assehnoun haastoi laidalta ja sai pedattua vetopaikan Aku Haajaselle. Haajasen veto pysähtyi kuitenkin yläputkeen ja pisteet jäivät Lahteen lukemin 2-1.

FC Lahti B on SM-sarjassa viidentenä, kun otteluita on jäljellä kolme. Seuraavana lahtelaiset kohtaavat kolmantena olevan FC Hongan, joka on kahdeksan pistettä lahtelaisryhmää edellä. Kauden viimeinen kotiottelu pelataan 23.10. jolloin vieraaksi saapuu Kokkolan Pallo-Veikot.

FC Lahti C15 jatkoi mestaruusjahtiaan kaatamalla KäPan vieraskentällä 7-1. Lenni Tammivuori ja Vilho Huovila iskivät kaksi osumaa. Colin Ndabawedje, Joose Leiponen ja Miko Haatainen osuivat kertaalleen. FC Lahden kausi päättyy ensi lauantaina, jolloin se kohtaa vieraskentällä sarjaa pisteen erolla johtavan Helsingin Jalkapalloklubin.

FC Lahti C14 -joukkue kärsi puolestaan sarjassaan tiukan 1-0-vierastappion HJK:lle. Ennen viimeistä kierrosta neljä kärkijoukkuetta on tasapisteissä. Viimeisellä kierroksella FC Lahti kohtaa ensi sunnuntaina sarjaa paremmalla maalierolla johtavan FC Kuusysin.

Alkanut maajoukkuetauko on poikinut myös maajoukkuekutsuja Lahteen. Altin Zeqiri on valittu jälleen Kosovon alle 21-vuotiaiden maajoukkueeseen. Kosovo kohtaa EM-karsinnassa kahdesti Tsekin. Onni Hänninen on puolestaan valittu Suomen alle 17-vuotiaiden maajoukkueen matkaan. Suomi kohtaa EM-karsintaturnauksessa Sveitsin, Bosnia-Hertsegovinan ja Gibraltarin.

Lue Lahden Reippaan pelin raportti tästä.

Kuva: Taneli Okkonen