KIERROSKATSAUS: Munukka torjui rangaistuspotkun

Lahtelainen jalkapalloviikko on ollut jälleen vauhdikas. Neljä FC Lahden edustusmiehistön pelaajaa on ollut Suomen nuorisomaajoukkueen mukana. Naisten edustusjoukkue vieraili sarjajohtajan luona Kotkassa ja yhteistyöseura Lahden Reipas jatkoi hyviä otteitaan Kakkosessa.

Naisten edustuksella tyly reissu

FC Lahden naisten edustusjoukkue matkasi maanantaina Kotkaan haastamaan sarjanoususta taistelevaa KTP:tä. Joukkueiden edellinen kohtaaminen Lahdessa oli tiukka, mutta Kotkassa lukemat repesivät. KTP paukutti taululle tylyt 5-0-lukemat ja nappasi pisteet.

FC Lahti on Kakkosessa lohkossaan seitsemäntenä. Ensi perjantaina lahtelaiset kohtaavat vieraskentällä Järvenpään Palloseuran. Seuraava kotiottelu pelataan lauantaina 27.8. Kisapuiston iltavalaistuksessa FC Herttaa vastaan.

Lahden Reipas haki pisteet Helsingistä

Yhteistyöseura Lahden Reipas kohtasi perjantaina vieraskentällä Kakkosen A-lohkossa eniten maaleja iskeneen PPJ:n. Reipas ratkaisi ottelun toisella jaksolla tunnin kohdalla. Ensin FC Lahden miehistöön kuuluva Anton Munukka torjui rangaistuspotkun ja heti perään viirupaitojen Tim Martinen ja Asaad Babiker osuivat. Martinen iski vielä lopussa ottelun päätöslukemiksi 3-0.

FC Lahden edustusmiehistön maalivahti Anton Munukka ja laitapuolustaja Daniel Koskipalo olivat avauskokoonpanossa. Kumpikin pelasi myös täyden ottelun. Munukalla ei rangaistuspotkun lisäksi ollut juurikaan töitä. Koskipalo puolestaan oli näkyvässä roolissa läpi pelin ollen yksi Reippaan tärkeimpiä hahmoja kentällä. Hän kuittasi ottelussa myös varoituksen.

Reipas jatkaa lohkonsa toisella sijalla neljä pistettä lohkokärkeä JIPPOa perässä. Seuraavaksi Reipas kohtaa tuplaottelussa tasapisteissä olevan Käpylän Pallon. Viirupaitojen kotiottelu pelataan lauantaina 13.8.

Lahtelaisnelikko Norjassa

FC Lahden edustusmiehistön Samuel Pasanen, Viljami Jokiranta, Vilho Huovila ja Akseli Puukko ovat Suomen alle 17-vuotiaiden maajoukkueen mukana Norjassa pelattavassa PM-turnauksessa. Suomi kaatoi avausottelussa isäntämaa Norjan 4-2. Toisessa ottelussa Tanska oli puolestaan parempi lukemin 4-1.

Pasanen ja Puukko olivat Norja-ottelussa avauskokoonpanossa. Suomi joutui toisella jaksolla vajaalle ja taistelemaan. Etenkin Puukko keräsi kehuja Suomen puolustustaistelusta. Jokiranta ja Huovila tulivat kentälle 20 minuuttia ennen loppua. Pasanen ja Puukko kellottivat täydet minuutit.

Tanska-ottelussa Huovila ja Jokiranta olivat avauksessa. Huovila pelasi täyden ottelun ja Jokiranta tuli vaihtoon toisen jakson puolivälissä, jolloin Pasanen vaihdettiin kentälle. Puukko pelasi viimeiset kymmenen minuuttia.

Suomi kohtaa turnauksessa vielä Englannin. Päätösottelu pelataan keskiviikkona 10.8. Ottelu alkaa kello 13.00 ja näkyy suorana Palloliiton kanavissa.

Lue Lahden Reippaan otteluraportti tästä.

Kuva: Taneli Okkonen