Kierroskatsaus: Munukalle nollapeli, Babiker osui kahdessa ottelussa

FC Lahden Veikkausliiga-joukkue jäi maaleitta 25-vuotisjuhlaottelussaan, mutta FC Lahden pelaajat onnistuivat viikonlopun aikana iskemään maaleja muissa sarjoissa. Anton Munukka torjui nollapelin Lahden Reippaan paidassa. Asaad Babiker onnistui maalinteossa sekä lauantaina että sunnuntaina. Myös muita lahtelaisonnistumisia nähtiin.

FC Lahden yhteistyöseura Lahden Reipas jatkaa Kakkosessa viikonlopun jälkeen myös neljäntenä. Lauantaina Reipas kohtasi vieraskentällä Mikkelin Pallo-Kissat. MiPK juhli 75-vuotista taivaltaan, mutta lahtelaiset olivat tylyjä vieraita voittaen 2-0. Asaad Babiker iski Reippaan johtoon toisen jakson alkuun ja Miska Verkko tuplasi johdon toisen jakson puolivälissä. Anton Munukka pelasi täyden ottelun ja nollapelin, maalin tehnyt Babiker puolestaan vaihdettiin kentältää reilun tunnin jälkeen.

Viime viikolla 130 vuotta täyttänyt Reipas pelaa tällä kaudella ensi lauantaina vierasottelun Kotkassa Peli-Karhuja vastaan. Reippaan 130-vuotisjuhlaottelu on puolestaan 2.10. Kisapuistossa. Tuolloin Reipas kohtaa jälleen MiPK.

FC Lahti A haki sunnuntaina vierasvoiton Tampereen Pallo-Veikoista. Toisen jakson maalikimaran jälkeen loppulukemiksi kirjattiin lahtelaisten 3-2-voitto. TPV siirtyi ensimmäisellä jaksolla johtoon, mutta tunnin kohdalla molemmat joukkueet osuivat ensin vuoron perään. Asaad Babiker tasoitti ottelun, mutta TPV siirtyi uudestaan johtoon lahtelaisten omalla maalilla. Hetkeä myöhemmin Tuomas Kautonen ja Roope Niskanen osuivat minuutin sisään ja Lahti johti 3-2. Ottelu päättyi myös samoihin lukemiin. Babiker pelasi 72 minuuttia.

Voittonsa ansiosta FC Lahti A on SM-sarjassa seitsemäntenä. Eroa sarjaa johtavaan Atlantis FC:n on yhdeksän pistettä, mutta joukkueet ovat pelanneet hyvin eri määrän otteluita. Seuraavana lahtelaiset kohtaavat ensi sunnuntaina kotikentällään FC Hakan.

Mitalitaistelussa oleva FC Lahti B kaatoi lauantaina kotonaan Vaasan Palloseuran lukemin 4-1. VPS tarjosi lahtelaisille shokkialun ja siirtyi johtoon toisella peliminuutilla. Lahti kuitenkin keräsi itsensä ja Tobias Karkulowski osui ensimmäisellä jaksolla kahdesti. Toisella jaksolla Lauri Ala-Kauhaluoma ja Colin Ndabawedje lisäsivät lahtelaisten johtoa. Näin ollen pisteet jäivät Lahteen.

Viidentenä sarjassa oleva FC Lahti matkaa seuraavana sarjajohtaja Käpylän Pallon vieraaksi tämän viikon lauantaina. Seuraava kotiottelu on puolestaan lauantaina 2.10. Tuolloin lahtelaisten vieraaksi saapuu FC Espoo.

FC Lahti T18 kärsi 4-3-vierastappion Kouvolan Jalkapallolle sunnuntaina. Lahtelaiset olivat ensimmisen jakson jälkeen jo 4-0-tappioasemassa, mutta nousivat taistelemaan vielä pisteistä. Toisen jakson alkuun lahtelaisista osuivat Elsa Jormalainen ja Pihla Karvonen. Vartti ennen loppua Eerika Erjansalo toi Lahden vielä maalin päähän, mutta kiri ei aivan riittänyt pisteille. Lahtelaiset ovat Ykkösen A-lohkon kymmenentenä. Seuraavaksi FC Lahti T18 kohtaa sunnuntaina kotonaan Puotinkylän Valtin kakkosjoukkueen.

Alkavalla viikolla pelataan Veikkausliigan lisäksi myös maaotteluita. Suomen alle 16-vuotiaiden maajoukkue pelaa Mikkelissä tuplamaaottelun Islantia vastaan. Lahtelaisista mukana ovat Vilho Huovila, Samuel Pasanen, Colin Ndabawedje ja Akseli Puukko. Ensimmäinen ottelu pelataan tiistaina kello 18.00.

Lue MiPK – Lahden Reipas -ottelun raportti tästä.

Kuva: Aleksi Tikkala