Kierroskatsaus: Lahtelaisonnistumisia maajoukkueessa

Lahtelainen jalkapalloviikonloppu tarjosi paljon. Miesten edustusjoukkue nappasi 2-1-vierasvoiton Seinäjoen Jalkapallokerhosta. Myös naisten edustusjoukkue voitti historiansa ensimmäisen virallisen ottelun 2-1. Lahtelaisia nähtiin viikon aikana maajoukkuetehtävissä ja jopa maalinteossa.

FC Lahden naiset avausottelussa voittoon

FC Lahden naisten edustusjoukkue nappasi 2-1-voiton Kisapuistossa sunnuntaina pelatussa Kakkosen ottelussa Toivalan Urheilijoita vastaan. Lahti joutui ensimmäisen jakson lisäajalla tappiolle, mutta toisen jakson alku toi täydet pisteet. Ensin Salla Lehtomäki puski Veera Kronqvistin vapaapotkun maaliin ja hetkeä myöhemmin Venla Läderberg alusti Meri Lampisen voittomaalin.

Seuraavana FC Lahti kohtaa Kakkosessa KTP:n. Ottelu pelataan Kisapuistossa lauantaina 14.5. kello 16.00 alkaen.

Kuva: Tomi Saarivirta

U15-tytöille niukka tappio

FC Lahden U15-tytöt kärsivät sunnuntaina niukan 3-2-tappion Kisapuistossa Järvenpään Palloseuralle. JäPS meni heti ensiminuuteilla johtoon ja vierailija tuplasi johtonsa. Lahtelaisten Miisa Hallikainen kavensi, mutta vierailija kuittasi osuman hetkeä myöhemmin. Hallikainen kavensi ottelua toistamiseen, mutta FC Lahden kiri ei aivan riittänyt pisteille.

FC Lahti U15 on kolmen ottelun jälkeen Ykkösen lohkossaan viidentenä. Joukkue kohtaa ensi sunnuntaina vieraskentällä PK-35/punaisen. Seuraava kotiottelu pelataan puolestaan sunnuntaina 22.5. jolloin Kisapuistoon saapuu FC Kirkkonummi.

Maajoukkueessa lahtelaisonnistumisia

Suomen alle 15-vuotiaiden sekä alle 16-vuotiaiden maajoukkueet osallistuivat neljän maan turnauksiin. Alle 15-vuotiaiden maajoukkue pelasi Puolassa isäntämaan lisäksi Unkaria ja Slovakiaa vastaan. Alle 16-vuotiaiden maajoukkue kohtasi puolestaan Slovakian ja Unkarin Serbiassa. Nuoremman maajoukkueen matkassa oli maalivahti Osku Maukonen. Vanhemmassa maajoukkueessa mukana olivat edustusjoukkueen Samuel Pasanen ja Teemu Kettunen ja junioreissa pelaavat Akseli Puukko, Colin Ndabawedje ja Vilho Huovila.

Maukonen oli maalilla Suomen avausottelussa ja pelasi koko ottelun. Maukonen torjui Suomen 4-3-voittoon Unkarista. Kahdessa muussa ottelussa nuori kassari istui penkillä. Suomi pelasi tasapelin Slovakiaa vastaan ja hävisi Puolalle.

Alle 16-vuotiaiden maajoukkue avasi oman turnauksensa Slovakiaa vastaan. Pasanen, Puukko ja Huovila olivat avauksessa ja Pasanen vei Suomen aivan ottelun alussa johtoon. Reilun tunnin jälkeen kentälle tullut Ndabawedje iski aivan viimeisillä minuuteilla 2-1-voittomaalin. Pasanen ja Puukko pelasivat täyden ottelun ja Huovila kellotti noin 80 minuuttia.

Toisessa ottelussa Suomi kärsi 3-2-tappion Unkarille. Huovila, Kettunen ja Ndabawedje olivat avauskokoonpanossa ja Puukko ja Pasanen tulivat kentälle toisella jaksolla. Huovila onnistui maalinteossa ja Suomen toinen osuma merkittiin Unkarin omaksi maaliksi.

Suomi kohtaa vielä isäntämaa Serbian tiistaina.

Lue FC Lahti – ToU -ottelun raportti tästä.

Teksti: Tommi Leirilaakso

Kuva: Taneli Okkonen