Karlux -KIERROSKATSAUS: Lahtelaiskassareille torjuttuja pilkkuja

Viikonlopun jalkapallokierros oli jälleen vauhdikas. Lahtelaismaalivahdit kunnostautuivat rangaistuspotkujen torjujina. Molemmat edustusjoukkueet puolestaan kärsivät harmittavat tappiot Espoossa. Mukana loistavaa tulevaisuutta rakentamassa Karlux.

FC Honka latoi tylyt lukemat

FC Lahden miesten edustusjoukkue kärsi perjantaina Veikkausliigassa tappion FC Hongalle Tapiolassa. Honka latoi taululle tylyt 3—0-lukemat. Lahti oli mukana pelissä ensimmäisen jakson puoliväliin asti, jolloin Honka rokotti lahtelaisia ensimmäisen kerran. Honka iski ensimmäisellä jaksolla vielä toistamiseen. Ottelun lopussa Marin Ljubić torjui rangaistuspotkun, mutta espoolaiset olivat ensimmäisenä irtopallossa ja viimeistelivät päätöslukemiksi 3—0.

FC Lahden kausi jatkuu vihdoin kotona, kun lauantaina Hiihtikselle saapuu vieraaksi KTP. Sarjataulukossa FC Lahti on kahdeksantena ja KTP kymmenentenä. Osta lippusi jännittävään kamppailuun tästä.

Myös naisten edustusjoukkue pettyi Espoossa

FC Lahden naisten edustusjoukkue jatkoi Ykkösen otteluitaan Espoossa Esbo Bollklubbin vieraana. Runsasmaalisen ottelun voittajaksi selvisi EBK lukemin 4—2. Ottelun ensimmäisellä jaksolla joukkueet tekivät vuorotahtiin maaleja. Lahdelta onnistuivat Jia Haapea ja Katrin Kirpu.

FC Lahti on sarjassa seitsemäntenä. Lahti kohtaa seuraavaksi kotonaan Kisapuistossa raumalaisen Pallo-Iirot. Ottelu pelataan sunnuntaina 14.5. Osta naisten kannatuskausikortti tästä.

Lahden Reipas taisteli pisteen vieraista

FC Lahden yhteistyöseura Lahden Reipas saalisti pisteen vaikeasta vieraspelistä Helsingistä. Kotijoukkue ja Kakkosen lohkon ennakkosuosikkeihin kuuluva PK-35 meni johtoon ottelun ensimmäisellä jaksolla. Toisella jaksolla FC Lahden edustusmiehistön Onni Hänninen toi Reippaan tasoihin ja Onuray Köse siirsi viirupaidat johtoon. PK-35 tuli vielä tasoihin ja lisäajan lopulla kotijoukkue sai rangaistuspotkun. Lauri Inkeroinen kuitenkin torjui Valdrin Rashican rangaistuspotkun ja Reipas pääsi kotimatkalle pisteen kera. Avauskokoonpanossa olleet FC Lahden Viljami Jokiranta ja Eemil Laamanen vaihdettiin pois kentältä. Jokiranta pelasi reilun tunnin, Laamanen 45 minuuttia. Hänninen ja Akseli Puukko kellottivat täydet minuutit ja Vilho Huovila tuli kentälle noin 20 minuuttia ennen loppua.

Reipas on Kakkosen A-lohkossa kahden ottelun jälkeen neljäntenä. Reipas kohtaa seuraavaksi Kisapuistossa Atlantis FC:n Akatemian. Ottelu pelataan perjantaina 12.5. kello 19.00 alkaen.

FC Lahti U18 -joukkueet kohtasivat toisensa

FC Lahden U18-tyttöjen joukkueet kohtasivat toisensa sunnuntaina Kisapuistossa Ykkösen kamppailussa. Kakkosjoukkue löi taululle tylyt 12—0-lukemat. Fatima Diagne ja Elli Savolainen iskivät kumpainenkin hattutempun. Kakkosjoukkue jatkaa sarjan kärjessä puhtaalla pelillä, ykkösjoukkue on puolestaan kymmenentenä. Ensi lauantaina kakkosjoukkue pelaa kotiottelun, kun vastustajaksi saapuu PK-35. Ykkösjoukkue lähtee kahden ottelun vieraskiertueelle.

Poikien U17-sarjassa FC Lahdella oli vapaa viikonloppu, mutta alle 16-vuotiaiden maajoukkue kohtasi Eerikkilässä Unkarin. Lahden nuori maalivahtilupaus Osku Maukonen oli yksi Suomen 2—0-voiton takuumiehistä ja aivan ottelun loppuhetkillä hän torjui rangaistuspotkun. Toisessa ottelussa Maukonen istui penkillä, kun Suomi kaatoi Walesin 3—2. Turnauksen päätösottelu pelataan tiistaina ja Suomi saa vastaansa Kreikan.

Lue FC Honka – FC Lahti -otteluraportti tästä.

Lue EBK – FC Lahti -otteluraportti tästä.