Kierroskatsaus: Lahtelaisjoukkueille katkerat tappiot viikonloppuna

FC Lahden juniorijoukkueet kärsivät kaikki tappion viikonloppuna. FC Lahti A ja FC Lahti B kärsivät SM-sarjan vierasotteiluissa tappiot FC Hongan vastaaville joukkueille. FC Lahden T18 -tyttöjen joukkue puolestaan hävisi Ykkösen kotiottelussa Jyväskylän Pallokerhon kakkosjoukkueelle.

FC Lahti A vieraili lauantaina Espoossa FC Hongan vieraana. Honka siirtyi ensimmäisellä jaksolla 2-0-johtoon. Toisella jaksolla Lahti painoi Hongan köysiin ja espoolaiset eivät juurikaan käyneet Lahden kenttäpuoliskolla. Oskari Mäenpää kavensi pelin vartti ennen loppua, mutta Honka iski seuraavasta hyökkäyksestä lukemiksi 3-1 ja katkaisi lahtelaisten selkärangan. Loppulukemiksi kirjattiin lahtelaisten hyvästä pelistä huolimatta 4-1-tappio.

FC Lahti A on tappiosta huolimatta SM-sarjassa yhä seitsemäntenä. Lahtelaisilla on jäljellä kaksi ottelua. Ensi lauantaina Lahti kohtaa kotikentällään IF Gnistanin. Päätöskierroksella lahtelaiset matkaavat Helsingin Jalkapalloklubin vieraaksi.

Myös FC Lahti B vieraili lauantaina Espoossa Hongan vieraana. Honka siirtyi alussa johtoon lahtelaisten omalla maalilla. Varttia myöhemmin espoolaiset tuplasivat johtonsa. Toisella jaksolla Honka iski vielä kertaalleen ja loppulukemiksi kirjattiin 3-0.

FC Lahti B on sarjassaan viidentenä kaksi kierrosta ennen loppua. Ensi lauantaina FC Lahti saa vieraakseen Kokkolan Pallo-Veikot. Viimeisellä kierroksella myös FC Lahti B matkustaa HJK:n vieraaksi.

FC Lahden T18 kohtasi sunnuntaina Kisapuistossa Ykkösen ottelussa Jyväskylän Pallokerhon kakkosjoukkueen. Lahti hallitsi ottelua, mutta JyPK siirtyi ensimmäisen jakson puolivälissä johtoon. Lahti tasoitti ottelun toisen jakson alussa, kun Elsa Jormalainen teki esityön ja Pihla Elasvuo viimeisteli. JyPK sai ottelun lopussa muutaman maukkaan paikan. Lahtelaisvahti Annaleena Honkanen venyi pariin loistotorjuntaan, mutta kolmannella lisäminuutilla jyväskyläläisvapari upposi Lahden maaliin ja pisteet matkasivat vieraiden mukana 2-1-lukemin.

FC Lahti T18 on Ykkösessä kymmenentenä ennen sarjan päätöskierrosta. Päätöskierroksella lahtelaiset matkaavat Joensuuhun FC Hertan vieraaksi. Lahtelaisilla on vielä mahdollisuus nousta tasapisteisiin kahdeksannella sijalla olevan PK-35:den kakkosjoukkueen kanssa.

Lue FC Lahti T18 – JyPK/2 -ottelun otteluraportti tästä.

Kuva: Taneli Okkonen