Kierroskatsaus: Lahtelaisilla vilkas viikonloppu

FC Lahden miesten edustusjoukkue kaatoi harjoitusottelussa lauantaina aurinkoisessa Kisapuistossa Mikkelin Palloilijat lukemin 3-1. Edustusjoukkueen lisäksi myös tukku muita lahtelaisjoukkueita nähtiin kentällä sekä harjoitusotteluiden että virallisten otteluiden merkeissä.

Lahden Reippaalle viime hetken tappio

FC Lahden yhteistyöseura Lahden Reipas kohtasi sarjatasoa ylempänä pelaavan IF Gnistanin pääkaupunkiseudulla pelatussa harjoitusottelussa. Reipas meni ottelussa johtoon ensimmäisellä jaksolla FC Lahden edustusmiehistöön kuuluvan Daniel Koskipalon komealla maalilla. Reipas hallitsi ottelun ensimmäistä jaksoa, mutta ei kyennyt lisäosumiin.

Gnistan tasoitti ottelun toisella jaksolla ja Douglas Caé upotti Reippaan aivan lopussa rangaistuspotkulla. Caé vastasi Kipinän molemmista maaleista. Loppulukemiksi kirjattiin näin ollen 2-1. Seuraavaksi Reipas kohtaa harjoitusottelussa torstaina Atlantis FC:n. Ottelu pelataan Kisapuistossa kello 19.30 alkaen.

FC Lahti U17 tärkeään voittoon

FC Lahden poikien U17-joukkue kohtasi lauantaina SM-karsinnan kotiottelussa Pallokerho Keski-Uusimaan. PKKU meni ottelussa johtoon viiden minuutin jälkeen, mutta Bacary Traore tasoitti ottelun ensimmäisen jakson puolivälissä. Traore osui vielä toisen jakson alussa ja näin ollen lahtelaiset nappasivat arvokkaat kolme pistettä 2-1-voitolla. FC Lahden edustusmiehistöön kuuluva Samuel Pasanen pelasi ottelussa täydet minuutit.

FC Lahti U17 on SM-karsintalohkossaan toisena kuuden ottelun jälkeen. Seuraava ottelu on lauantaina vieraskentällä Helsingin Jalkapalloklubia vastaan. Seuraava kotiottelu on puolestaan lauantaina 9.4. FC Viikinkejä vastaan.

Aurinko hymyili myös naisten edustusjoukkueelle

Kakkosen kauteen valmistautuva FC Lahden naisten edustusjoukkue kohtasi sunnuntaina harjoitusottelussa FC Futuran. Lahtelaiset veivät ottelun nimiinsä lukemin 3-1. FC Lahden maaleista vastasivat Jia Haapea, Anni Ruuskanen ja Meri Lampinen.

FC Lahti United tyylillä jatkoon

FC Kuusysin ja FC Reippaan vuonna 2010 syntyneiden poikien FC Lahti United voitti oman lohkonsa ja selvitti tiensä jatkoon Huuhkajaliigassa. Kuudesta ottelusta oli saldona viisi voittoa ja yksi tasapeli. Ahmed Babiker iski lohkon otteluissa viisi osumaa ja Max Toukonen ja Verneri Tinkanen osuivat kolmesti. Maalien makuun pääsivät myös Rene Salokanne, Altti Parviainen ja Verneri Uimonen.

Kuva: Mika Sandberg