KIERROSKATSAUS: Hänninen maalinteossa Reippaassa

Lahtelaiset saivat viikonlopun kierroksella laajasti onnistumisia ja useat joukkueet nappasivat arvokkaita pisteitä. FC Lahden miesten edustusjoukkue haki vierasvoiton Vaasasta ja naisten edustusjoukkue voitti vieraskentällä Toivalan Urheilijat. Miesten edustusjoukkueen Pyry Lampinen ja Onni Hänninen iskivät maalit mieheen Lahden Reippaan riveissä.

FC Lahden naisten edustuksella onnistunut vierasreissu

FC Lahden naisten edustusjoukkue vieraili lauantaina Siilinjärvellä Toivalan Urheilijoiden vieraana. Lahti nappasi täydet pisteet mukaansa Anni Ruuskasen osumalla. Lahtelaisten kassari Lotta Nieminen pelasi maalillaan nollapelin.

Seitsemäntenä Kakkosessa oleva FC Lahti pelaa viikonloppuna kaksi ottelua. Lahti kohtaa joensuulaisen FC Hertan Kisapuistossa sekä lauantaina että sunnuntaina. Lauantain ottelu on lahtelaisten kotiottelu. Sunnuntain ottelu on keväältä sairastapausten vuoksi siirretty vierasottelu, joka pelataan nyt lahtelaisten kotikentällä vierasotteluna.

Lahden Reipas haki vieraspisteen Käpylästä

Yhteistyöseura Lahden Reipas haki revanssia Kakkosen kärkitaistelussa Käpylän Pallosta. Edellisellä viikolla KäPa haki niukan voiton Lahdesta. Reipas siirtyi johtoon edustusjoukkueen Onni Hännisen osumalla. KäPa iski itsensä johtoon ensimmäisellä jaksolla kahdella osumallaan. Reippaan tasoituksesta vastasi toisen jakson alussa FC Lahden Pyry Lampinen, joka upotti vapaapotkunsa verkkoon. Pisteet jaettiin lukemin 2-2.

Reipas on Kakkosen lohkossaan kolmantena. Seuraavaksi viirupaidat kohtaavat Kisapuistossa sarjakärkenä koko kauden majailleen joensuulaisen JIPPOn. Joukkueiden välillä on piste-eroa seitsemän pistettä.

FC Lahti U17 vierasvoittoon

FC Lahden U17-poikien joukkue kohtasi SM-sarjassa vieraskentällä Ilveksen. Ahmed Aethe vei lahtelaiset johtoon ensimmäisen jakson puolivälissä ja Eemil Laamanen tuplasi johdon toisen jakson alussa. Ilves kavensi, mutta pisteet matkasivat Lahteen lukemin 2-1.

Edustusjoukkueen Samuel Pasanen, Viljami Jokiranta, Akseli Puukko ja Teemu Kettunen pelasivat täydet minuutit. Hyökkääjä Vilho Huovila oli avauskokoonpanossa pelaten reilun tunnin. Pasanen kuittasi itselleen myös keltaisen kortin.

FC Lahti on SM-sarjassa kuudentena. Lahti kohtaa vieraskiertueensa päätteeksi vielä ensi sunnuntaina Seinäjoen Jalkapallokerhon. Seuraava kotiottelu pelataan lauantaina 3.9. Vaasan Palloseuraa vastaan.

Maukonen maajoukkueessa

FC Lahden U17-joukkueen maalilla tällä kaudella torjunut Osku Maukonen osallistui Suomen alle 16-vuotiaiden maajoukkueen matkassa tuplavierasmaaotteluun Ruotsia vastaan. Maukonen pelasi toisessa ottelussa täydet minuutit ja istui toisen penkillä. Maukosen pelaama ottelu päättyi 2-2-tasapeliin.

Maukonen esitti ottelussa hyviä torjuntoja. Hän piti Suomea pystyssä etenkin ottelun alussa. Takaiskuille nuori kassari ei mahtanut mitään. Ikäluokan maajoukkue kokoontuu jälleen muutaman viikon päästä kolmen maan turnaukseen, joten Maukonen antoi hyviä näyttöjä tulevaisuutta ajatellen.

Berat Köselle minuutteja Ykkösessä

FC Lahdesta Ykkösen Järvenpään Palloseurassa lainalla oleva Berat Köse pelasi toisen ottelunsa järvenpääläisten riveissä viikonloppuna. Köse aloitti FF Jaroa vastaan vaihdosta, mutta tuli kentälle tauolla 1-1-tilanteessa. JäPS ei kyennyt haastamaan noususta pelaavaa Jaroa ja JäPS:n kiri loppui Ayuub Abdin ulosajoon. Lopulta Jaro voitti kotonaan lukemin 3-1.

Köse on pelannut kahdessa ottelussa 81 minuuttia. Seuraavaksi Kösen edustama JäPS kohtaa kotonaan PK-35:den. JäPS on sarjassa kuudentena ja joukkue taistelee kynsin ja hampain ylemmän loppusarjan paikasta.

Kuva: Tomi Saarivirta