Kierroskatsaus: Hänninen maalinteossa maajoukkueessa

Vaikka liigassa vietettiin maajoukkuetaukoa, oli lahtelaispelureita viikonloppuna tulessa. Asaad Babiker ja Daniel Koskipalo esiintyivät FC Lahti A:n riveissä. FC Lahti C15 pelasi puolestaan Etelä Liigan mestaruudesta.

FC Lahti A kohtasi SM-sarjassa Kisapuistossa PK-35:den. Vaikka vierailija meni johtoon, nousi Lahti lopulta 4-1-voittoon. Miiko Mäyränen iski kaksi osumaa, Tapio Torpo ja Asaad Babiker yhdet mieheen. Lisäksi lahtelaiset kolisuttelivat useaan otteeseen maalipuita. FC Lahden edustusmiehistön Babiker pelasi 80 minuuttia ja Daniel Koskipalo urakoi täyden ottelun.

FC Lahti A jatkaa SM-sarjan seitsemäntenä. Seuraavan kerran lahtelaiset pelaavat jo keskiviikkona 13.10. jolloin Lahti kohtaa vieraskentällä helsinkiläisen PPJ:n. Seuraava kotiottelu on puolestaan lauantaina 23.10. ja vieraaksi tuolloin saapuu IF Gnistan.

FC Lahti T18 kaatoi sunnuntaina vierasottelussa Tikkurilan Palloseuran lukemin 4-3. Molemmat joukkueet onnistuivat kahdesti maalinteossa ensimmäisellä jaksolla. Kymmenen minuuttia ennen loppua TiPS meni 3-2-johtoon, mutta lahtelaiset kuittasivat heti perään ja menivät ohi. Lahtelaismaaleista vastasivat Sofia Korhonen, Elsa Jormalainen, Yasmin Väisänen ja Olivia Niuranen.

FC Lahti on lohkossaan yhdeksäntenä kun jäljellä on kaksi ottelua. Seuraavaksi lahtelaiset kohtaavat Jyväskylän Pallokerhon kakkosjoukkueen kotiottelussa sunnuntaina 17.10. Viimeisellä kierroksella lahtelaiset matkaavat Joensuuhun FC Hertan vieraaksi.

FC Lahti C15 kohtasi Etelä Liigan päätöskierroksella sarjaa johtaneen Helsingin Jalkapalloklubin. Lahtelaisilla oli mahdollisuus ohittaa HJK voitolla. HJK kuitenkin onnistui pitämään pisteet Töölössä ulosajosta huolimatta ja päätöslukemiksi kirjattiin Klubin 3-1-voitto. Lahtelaisten ainokaisen iski Oskari Mäenpää.

FC Lahti sai kuitenkin Etelä Liigan hopeaa. Joukkueella on vielä edessään kahden viikon päästä Kai Pahlman -turnaus, joka on samalla epävirallinen SM-turnaus. Tänä vuonna turnaus pelataan Tampereella.

FC Lahti C14 kohtasi päätöskierroksella paikallisottelussa FC Kuusysin. Kyykän Samir Bensaid iski kaksi osumaa ja paikallispeli meni Kuusysille lukemin 2-0. FC Lahden kausi jatkuu vielä karsintaotteluilla.

Maajoukkueissa esiintyivät Onni Hänninen ja Altin Zeqiri, joka pelasi Kosovon alle 21-vuotiaiden maajoukkueen kanssa Tsekkiä vastaan. Tsekki siirtyi ensimmäisellä jaksolla 1-0-johtoon ja johtonsa loppuun asti. Zeqiri vaihdettiin kentälle noin puoli tuntia ennen loppua. Hänninen on puolestaan Suomen alle 17-vuotiaiden maajoukkueen matkassa EM-karsintaturnauksessa. Suomi pelasi 1-1-tasapelit sekä Sveitsiä että Bosnia-Hertsegovinaa vastaan. Hänninen pelasi Sveitsiä vastaan ensimmäisen jakson ja Bosnia-Hertsegovinaa vastaan 72 minuuttia. Hän onnistui myös maalinteossa Bosnia-Hertsegovinan verkkoon.

Kosovon alle 21-vuotiaiden maajoukkue kohtaa tänä iltana uudestaan Tsekin. Ottelu pelataan Tsekissä. Suomi puolestaan jatkaa EM-karsintaturnaustaan keskiviikkona Gibraltaria vastaan.

Lue FC Lahti A:n ottelun raportti tästä.

Lue Suomen alle 17-vuotiaiden maajoukkueen Sveitsi-ottelun raportti tästä ja Bosnia-Hertsegovina -ottelun raportti tästä.

Kuva: Taneli Okkonen