Kierroskatsaus: FC Lahti U17 voittoon tennislukemin

Lahtelaispalloilijoilla oli jälleen vauhdikas viikonloppu. FC Lahden miesten edustusjoukkue kärsi 5-0-murskatappion Vaasan Palloseuralle, mutta junioripeleissä lahtelaiset onnistuivat napsimaan murskavoittoja. Yhteistyöseura Lahden Reipas eteni Suomen Cupissa neljännelle kierrokselle.

Lahden Reippaalle komea voitto

Seitsenkertainen Cup-mestari Lahden Reipas pelasi oman Suomen Cupin kolmannen kierroksen ottelunsa lauantaina Jyväskylässä FC Vaajakoskea vastaan. Reipas hallitsi ottelua alusta alkaen ja iski avausjaksolla kahdesti. Gullit Zolameso iski puolen tunnin kohdilla Reippaan johtoon ja Tim Martinen tuplasi johdon rangaistuspotkusta. Toisella jaksolla Martinen osui vielä kertaalleen ja näin ollen Reipas eteni jatkoon 3-0-voitollaan.

Naisten edustusjoukkue kaatoi Härmän

FC Lahden naisten edustusjoukkue kohtasi harjoitusottelussa Hämeenlinnan Härmän Pullerin kentällä. FC Lahti nappasi lopulta 3-2-voiton. Veera Kronqvist osui kahdesti ja Jia Haapea kertaalleen.

FC Lahti U17 voittoon tennislukemilla

FC Lahden poikien U17-joukkue tyrmäsi SM-karsintaottelussa FC Viikingit lopulta tennislukemin 6-0. Ensimmäisellä jaksolla lahtelaiset iskivät viisi osumaa. Vilho Huovila osui kahdesti ja kertaalleen osuivat Eeli Nieminen, Nikke Oksanen ja Ahmed Aethe. Toisella jaksolla päätöslukemat iski Colin Ndabawedje. Edustusjoukkueeseen kuuluva Samuel Pasanen pelasi täyden ysikymppisen ja oli vahvasti alustamassa 4-0-osumaa.

FC Lahti on karsintalohkossaan kolmantena. Seuraavaksi lahtelaiset kohtaavat vieraskentällä Käpylän Pallon. Seuraava kotiottelu pelataan lauantaina 30.4. jolloin vieraaksi saapuu FC Honka Espoosta.

Matumona iski hattutempun

FC Lahden U14-joukkue kohtasi lauantaina 14-vuotiaiden poikien Ykkösessä Järvenpään Palloseuran. Lahtelaiset onnistuivat kirimään vielä 3-1-tappioasemasta 4-4-tasapeliin. Oki Raasakka teki yhden ja Winner Matumona iski hatullisen maaleja. Seitsemäntenä oleva FC Lahti kohtaa seuraavana lappeenrantalaisen PEPOn vieraskentällä ja seuraava kotiottelu on lauantaina 7.5. KäPaa vastaan.

Lahtelaisia myös alueleirillä

Lahtelaisia nähtiin myös vuonna 2007 syntyneiden minialueturnauksessa Eerikkilässä. Lahtelaisista mukana olivat maalivahti Osku Maukonen ja kenttäpelaajat Miro Köykkä, Jesse Nieminen, Elias Riihelä, Konsta Väisänen ja Daniel Nyman. Idän joukkue pelasi yhteensä neljä ottelua. Nyman onnistui myös maalinteossa.

Lue Lahden Reippaan ottelun raportti tästä.

Lue FC Lahti U17 – FC Viikingit -ottelun raportti tästä.

Teksti: Tommi Leirilaakso

Kuva: Taneli Okkonen / Aki Köykkä