Kierroskatsaus: FC Lahti U17 avasi SM-sarjan voitolla

FC Lahden miesten edustujoukkueen lisäksi viikonloppuna oli tulessa myös poikien U17-joukkue, joka aloitti SM-sarjansa kotivoitolla Turun Palloseurasta. Kentällä nähtiin myös FC Lahteen siirtynyt Viljami Jokiranta. Jokiranta on lappeenrantalaisen PEPOn kasvatti ja kuuluu Suomen alle 17-vuotiaiden maajoukkuerinkiin.

FC Lahti aloitti ottelun hyvin, vaikka Osku Maukonen joutuikin venymään heti ensimmäiselle minuutilla. Lahti siirtyi kuudennella minuutilla johtoon toppari Teemu Kettusen runnoessa Ahmed Aethen vapaapotkun pelaajasumasta verkkoon. Turun Palloseura tuli tasoihin rangaistuspotkulla ensimmäisen jakson puolivälissä, mutta Vilho Huovila vei Lahden 2-1-taukojohtoon.

Lahti hallitsi toista jaksoa hienokseltaan, mutta TPS loi vaarallisemmat paikat. Maukonen piti kuitenkin maalinsa puhtaana ja Aethen soolomaali ratkaisi ottelun vajaa kymmenen minuuttia ennen loppua. Pisteet jäivät Lahteen 3-1-lukemin.

Edustusjoukkueessa tällä kaudella esiintyneet Huovila ja Kettunen olivat ottelussa Lahden avauskokoonpanossa. Myös Samuel Pasanen ja Akseli Puukko olivat avauksessa. Pasanen ja Kettunen pelasivat täydet minuutit, Puukko ja Huovila vaihdettiin kentältä ottelun viimeisillä minuuteilla.

Täydet minuutit kellotti myös Lahteen siirtynyt keskikenttämies Viljami Jokiranta. Vasta 15-vuotias nuorukainen ei ollut voitosta huolimatta täysin tyytyväinen omaan suoritukseensa. Jokirannan mukaan maajoukkueympyröistä ja alueleireiltä ennestään tutut pelaajat helpottavat sopeutumista uuteen kaupunkiin ja seuraan.

– Minulla on erittäin hyvät fiilikset siirrosta. Tätä on odotettu pitkään. Tiedän, että pystyn pelaamaan paremmin ja lauantain ottelu ei ollut minulta vielä parasta osaamistani. Saimme kuitenkin kolme pistettä. Entuudestaan tutut pelaajat helpottavat onneksi sopeutumista ja yhteinen sävel löytyy nopeasti. Tavoitteena on tietysti pysyä maajoukkueringissä ja päästä pelaamaan Veikkausliigaa. Debyytti kuitenkin tulee, kun tulee. Siirto Lahteen tapahtui urheilu edellä. Tarvitsin uusia haasteita. Lahdessa on paremmat puitteet ja kovempi taso ja myös koulu järjestyi tänne, Lyseossa aloittava Jokiranta kertoo.

FC Lahti lähti SM-sarjaan ilman lähtöpisteitä, joten voitto nosti lahtelaiset kuudenneksi. Seuraavaksi Lahti kohtaa vieraskentällä AC Oulun lauantaina 23.7. Seuraava kotiottelu pelataan puolestaan lauantaina 30.7. Kuopion Palloseuraa vastaan.

Lue FC Lahti – TPS -ottelun raportti tästä.

Teksti: Tommi Leirilaakso

Kuva: Taneli Okkonen