KIERROSKATSAUS: FC Lahden naisten edustusjoukkueelle arvokas vierasvoitto

FC Lahden miesten edustusjoukkueella oli lepoviikko, mutta edustusjoukkueen pelaajia nähtiin Lahden Reippaan riveissä. Myös naisten edustusjoukkue oli tulessa viikonloppuna. Lisäksi juniorisarjoissa nähtiin useita lahtelaisonnistumisia.

Lahden Reipas kärsi kirvelevän kotitappion

FC Lahden yhteistyöseura Lahden Reipas kohtasi lauantaina Kakkosessa tasapisteissä olleen Käpylän Pallon Kisapuistossa. Ottelu oli tiukka, mutta KäPa vei pisteet lukemin 2-1. Tim Martinen iski Reippaan 1-1-tasoituksen. KäPan ensimmäisen osuman iski viime kaudella FC Lahtea edustanut Kristian Yli-Hietanen ja hän oli myös vahvasti mukana helsinkiläisten toisessa osumassa.

Reippaan kokoonpanossa oli useita pelaajia lainalla FC Lahden edustusmiehistöstä. Pyry Lampinen otti ensimmäiset minuuttinsa loukkaantumisen jälkeen ja hän pääsikin pariin otteeseen ampumaan tulisesti. Lampinen nappasi itselleen ottelun aikana myös keltaisen kortin. Avauskokoonpanossa olivat Lampisen lisäksi Joona Tiainen, Daniel Koskipalo ja Arttu Heinonen. Koskipalo esiintyi ottelussa edukseen. Lampinen ja Koskipalo pelasivat noin 80 minuuttia, muut kirjauttivat täydet minuutit. Anton Munukka istui koko ottelun penkillä.

Reipas pääsee yrittämään revanssia heti tulevana lauantaina, kun joukkueet kohtaavat toisensa Helsingissä. Reipas pelaa seuraavan kotiottelunsa lauantaina 27.8. Tuolloin Reipas haastaa sarjakärjen JIPPOn.

FC Lahden naisten joukkueella voitokas vierasreissu

FC Lahden naisten edustusjoukkue vieraili perjantaina Järvenpään Palloseuran vieraana. Lahti iski ottelun alussa kaksi osumaa. Jia Haapea vei lahtelaiset johtoon seitsemännellä minuutilla ja Meri Lampinen tuplasi johdon vartin pelin jälkeen. JäPS kavensi muutamaa minuuttia myöhemmin, mutta pisteet matkasivat Lahteen lukemin 2-1.

FC Lahti on Kakkosen lohkossaan seitsemäntenä. Lahtelaiset matkaavat ensi lauantaina syvälle Savoon Toivalan Urheilijoiden vieraaksi. FC Lahden seuraava kotiottelu pelataan lauantaina 27.8. FC Herttaa vastaan.

FC Lahti U17 pettyi Espoossa

FC Lahden poikien U17-joukkue kohtasi sunnuntaina SM-sarjassa vieraskentällä FC Hongan. Honka nappasi lopulta 4-1-voiton. Lahtelaisten ainokaisesta vastasi Colin Ndabawedje. Edustusjoukkueen Viljami Jokiranta, Vilho Huovila ja Teemu Kettunen olivat ottelussa avauskokoonpanossa. Jokiranta ja Kettunen pelasivat täydet minuutit, Huovila vaihdettiin kentältä reilun tunnin pelin jälkeen.

Ikäluokan maajoukkue pelasi myös viime viikolla viimeisen PM-turnausottelunsa Englantia vastaan. Samuel Pasanen ja Akseli Puukko olivat ottelussa avauskokoonpanossa. Jokiranta ja Huovila tulivat kentälle noin tunnin kohdalla. Huovila alusti Suomen ainoan maalin 2-1-lukemiin päättyneessä ottelussa.

FC Lahti U17 jatkaa SM-sarjan otteluitaan kahdella vierasottelulla. Ensin Lahti kohtaa ensi lauantaina Ilveksen ja sunnuntaina 28.8. lahtelaisilla on vuorossa vierasottelu Seinäjoen Jalkapallokerhoa vastaan. Seuraava kotiottelu pelataan lauantaina 3.9.

Nuoremmissa junioreissa Lahteen pisteitä

FC Lahden poikien U15-joukkue puolestaan taisteli tasapelin Honkaa vastaan Lahdessa 1-1-tuloksella. Lahtelaisten tasoitusosuman iski Julius Hassinen. Mitalisarjassa oleva Lahti kohtaa seuraavaksi Helsingin Jalkapalloklubin vieraskentällä.

Poikien U14-joukkue kaatoi puolestaan Puotinkylän Valtin vauhdikkaassa ottelussa lukemin 1-0. Ottelun ainoan maalin iski Rouniar Khalil. FC Lahti johtaa alle 14-vuotiaiden poikien Ykköstä. Seuraavaksi Lahti kohtaa JäPS:n vieraskentällä ja lauantaina 27.8. Lahteen saapuu vieraaksi lappeenrantalainen PEPO.

Lue Lahden Reippaan otteluraportti tästä.

Kuva: Tomi Saarivirta