Kierroskatsaus: FC Lahdella voitokas Ykkösen avaus

Lahdessa oli jälleen vauhdikas jalkapalloviikonloppu ja kentillä nähtiin paljon tunteita. Viikonlopun aloitti FC Lahden yhteistyöseura Lahden Reipas, joka kohtasi kenraaliharjoituksessaan Atlantis FC:n. FC Lahden naisten edustusjoukkue aloitti kautensa komealla kotivoitolla ja voittoa pääsi juhlimaan myös miesten edustusjoukkue.

Reippaalla voitokas kenraali

FC Lahden yhteistyöseura Lahden Reipas valmistautui alkavaan Kakkosen kauteen kohtaamalla Kisapuistossa Atlantis FC:n. Viirupaidat voittivat tasaisen ottelun lukemin 2—0. Reipas iski kaksi identtistä maalia, kun Onuray Kösen vapaapotkut putosivat toisen keskikenttämiehen, Harry Kossigbon päähän. Toisessa päässä maalivahti Lauri Inkeroinen venyi muutamaan huipputorjuntaan ja takasi Reippaalle voiton.

Viirupaitojen kausi alkaa Kisapuistossa lauantaina 22.4. Vastaan asettuu heti kivenkova vastustaja, viime kaudella Ykköstä pelannut PEPO Lappeenrannasta.

FC Lahti U17 niukkaan tappioon

FC Lahden U17-pojat kohtasivat lauantaina Mukkulassa SM-karsinnan kärkikamppailussa FC Hongan. Ottelun ensimmäinen jakso oli tasainen ja maaliton. Myös toinen jakso oli tasainen, mutta molemmat joukkueet kykenivät hyödyntämään maalipaikkansa. Honka meni johtoon, mutta FC Lahden Santeri Harjula kuittasi nopeasti tasoituksen. Hienoisesti ottelua hallinnut Honka kuitenkin iski vielä lopussa ja nappasi mukaansa kolme pistettä.

FC Lahden edustusjoukkueen maalivahti Osku Maukonen, puolustaja Akseli Puukko, keskikenttämiehet Samuel Pasanen ja Viljami Jokiranta ja hyökkääjä Vilho Huovila pelasivat kaikki täyden ottelun. Heistä Huovila oli vahvasti mukana FC Lahden tasoitusosumassa. Puukko puolestaan katseli ensimmäisen jakson puolivälissä keltaista korttia.

Tappio pudotti FC Lahden sarjataulukossa neljänneksi, mutta eroa johtavaan Honkaan on vain neljä pistettä. Seuraavaksi lahtelaiset kohtaavat vieraskentällä helsinkiläisen PPJ:n lauantaina 22.4. Kotonaan FC Lahti pelaa seuraavan kerran sunnuntaina 14.5. jolloin vieraaksi saapuu Helsingin Jalkapalloklubi.

Voitokas Ykkösen kaudenavaus

FC Lahden naisten edustusjoukkue aloitti lauantaina Ykkösen taipaleensa voitolla Kuopion Palloseuran Akatemiasta Kisapuistossa. Aurinkoisessa säässä pelattu ottelu päättyi lahtelaisten 4—1-voittoon. Ottelun hahmo oli kaksi maalia viimeistellyt Viivi Moilanen.

Kun alkujännitys oli hälvennyt, otti FC Lahti pelin kontrolliinsa. Jakson puolivälissä Moilanen pääsi kääntymään Elli Savolaisen syötöstä ja iski avausosuman. Toisen jakson alussa Nea Riikonen teki komean esityön ja Moilanen iski toisen osumansa. Seuraava lahtelaisosuma syntyi kulmapotkusta ja se merkittiin lopulta kuopiolaisten omaksi maaliksi. KuPS onnistui vielä kaventamaan, mutta Meri Lampinen iski päätöslukemat Moilasen syötöstä.

Ensimmäisen täyden kierroksen jälkeen FC Lahti on Ykkösessä toisena. Seuraavaksi lahtelaiset kohtaavat vieraskentällä Vasa IFK:n. Seuraava kotiottelu pelataan perjantaina 28.4. Ilveksen kakkosjoukkuetta vastaan.

Liigassa avausvoitto

Viikonlopun päätti miesten edustusjoukkue, joka kohtasi vieraskentällä IFK Mariehamnin. IFK siirtyi ensimmäisellä jaksolla johtoon, mutta Tommi Jäntti tasoitti ottelun heti toisen jakson alkuun. Kotijoukkue siirtyi toistamiseen johtoon, mutta viimeisellä vartilla Lahti tuli tasoihin ja ohi. Ensin Jäntti syötti ja Altin Zeqiri viimeisteli taidokkaasti Lahden tasoihin. Viimeisellä kymmenminuuttisella Juho Pirttijoki puski Zeqirin kulman sisään ja Lahti nappasi arvokkaan vierasvoiton.

Kahden kierroksen jälkeen FC Lahti on jaetulla kolmannella sijalla. Seuraavana miesten edustusjoukkue kohtaa vieraskentällä Seinäjoen Jalkapallokerhon lauantaina 22.4. Ensimmäinen kotiottelu pelataan lauantaina 29.4. FC Interiä vastaan.

Lue FC Lahden naisten otteluraportti tästä.

Lue FC Lahden miesten otteluraportti tästä.