Kierroskatsaus: Eninful lähellä jättiyllätystä, Munukalle nollapeli

FC Lahden edustusjoukkue on ollut maajoukkuetauolla ja osa edustusjoukkueen pelaajista on esiintynyt maajoukkueissa. FC Lahden pelaajia nähtiin myös yhteistyöseura Lahden Reippaan riveissä. Myös juniorit pelasivat tauon aikana tiukkoja ja tärkeitä otteluita.

FC Lahden keskikenttämies Henri Eninful oli Togon maajoukkueen mukana MM-karsintaottelussa Senegalia vastaan. Eninful onnistui pimentämään Senegalin maailmantähdet ensimmäisen jakson, mutta toisen jakson alkuun Sadio Mané iski Senegalille maalin ja Abdou Diallo viimeisteli Senegalille 2-0-voiton. Eninful pelasi täyden ysikymppisen. Jälkimmäinen karsintaottelu Namibiaa vastaan jäi Eninfulilta väliin pienen loukkaantumisen takia.

Kosovon alle 21-vuotiaiden maajoukkue kohtasi EM-karsinnassa Englannin Milton Keynesissä. FC Lahden Altin Zeqiri vaihdettiin kentälle noin puoli tuntia ennen loppua Kosovon ollessa 2-0-takaa-ajoasemassa. Zeqiri tuli sisään vaarallisesti ja oli heti haastollaan luomassa maalipaikkaa. Lahtelainen pääsi myös ottelun lopussa kokeilemaan itse maalintekoa, mutta Englannin maali pysyi koskemattomana ottelun ajan ja Zeqirin Kosovo kärsi 2-0-tappion. Ottelun tuomitsi suomalainen Oskari Hämäläinen.

Yhteistyöseura Lahden Reipas jatkoi kamppailuaan Kakkosessa lauantaina. Reipas sai vieraakseen Kisapuistoon lappeenrantalaisen PEPOn. Kuuma ottelu päättyi vierailijoiden 1-0-voittoon. FC Lahden pelaajista kentällä nähtiin Lassi Forss ja Daniel Koskipalo.

FC Lahti A haki puolestaan arvokkaan vierasvoiton Turusta. Lahti kaatoi Turun Palloseuran 1-0 Roope Niskasen maalilla. Edustusjoukkeen Asaad Babiker kellotti täydet minuutit. FC Lahti A on SM-sarjassa seitsemäntenä vain kuusi pistettä ottelun enemmän pelannutta sarjaa johtavaa Atlantis FC:tä perässä. Lahti kohtaa kotiottelussaan ensi sunnuntaina FC Interin.

FC Lahti B sai myös kamppailla turkulaisten kanssa, kun FC Inter vieraili Kisapuistossa. Lahti hallitsi koko ottelua suvereenisti ja pakoitti vierailijat puolustusmuuriin. Lopulta Niko Munukka onnistui puhkaisemaan turkulaisten puolustuksen ja Lahti nappasi 1-0-voiton. Edustusjoukkueen maalivahti Anton Munukka pelasi 90 minuuttia, mutta ei joutunut ottelun aikana torjuntatöihin. FC Lahti B on mitalitaistelussa mukana ja sarjasijoitus on tällä hetkellä viides. Viikonloppuna joukkue matkaa vierasotteluun Rovaniemelle.

FC Lahti T18 kärsi lauantaina 8-2-tappion Ykkösessä Palokan Riennolle. Lahtelaisista maalipuiden väliin osuivat Olivia Niuranen ja Elsa Jormalainen. FC Lahti kohtaa sunnuntaina Kisapuistossa Kuopion Palloseuran kakkosjoukkueen.

Lue Lahden Reipas – PEPO -ottelun otteluraportti tästä.

Lue FC Lahti B – FC Inter -ottelun otteluraportti tästä.